vineri, 19 aprilie, 2024

Premierul Mihai Tudose bate cu pumnul in masa: “Chiar asa, suntem cetateni de mana a doua si mancam orice?”

Distribuie:

Publicat:

Premierul Mihai Tudose solicita modificarea cadrului legislativ astfel incat sa se poate lua masuri dure impotriva firmelor care produc si vand in Romania alimente de o calitate mai proasta decat in Occident.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat miercuri un raport in urma analizarii unor produse de pe piata locala, prin comparatie cu aceleasi produse din tari occidentale. Au fost descoperite neconformitati in toate cazurile si, cu toate acestea, nu a fost facut public niciun nume de firma sau de produs.

Premierul Tudose vrea sa schimbe legea, cu scopul eliminarii unor asemenea situatii. “Chiar asa, suntem cetateni de mana a doua si mancam orice?”, a afirmat Tudose in deschiderea sedintei de guvern de joi.

Ministrul Agriculturii a explicat de ce a ales sa nu faca publice numele producatorilor si produselor neconforme. “Nu putem sa dam numele comerciantului si producatorului pentru ca am putea crea conflicte juridice care ar putea sa coste”, a afirmat Daea.

Premierul a cerut si interventia ministrului Justitiei, in vederea schimbarii cadrului legislativ. Tudose i-a transmis lui Tudorel Toader sa conceapa “un cadru legislativ care sa ne permita sa spunem ce firme ne considera o tara de mana a doua si sa ii tratam si noi ca atare”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img