sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Premierul Tudose il ameninta pe ministrul Cuc: Vom avea o discutie personala despre TAROM. Pierderi de 104 milioane?!

Distribuie:

Publicat:

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Transporturilor, Razvan Cuc sa dea explicatii legat de situatia de la TAROM, sustinand ca la o pierdere de 104 milioane de lei, in sase luni, ministrul ar fi trebuit sa faca urgent o analiza.

”Domnule ministru Cuc, acum trei saptamani v-am intrebat de ce i-ati prelungit cu patru luni mandatul celui de la TAROM si mi-ati spus ca va asumati si ca aveti incredere in el. Inteleg ca aveti incredere in el (n.r. directorul companiei TAROM) si va asumati ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni?”, l-a intrebat premierul Mihai Tudose pe Razvan Cuc.
Ministrul Transporturilor a incercat sa ofere explicatii: ”La TAROM sunt pierderile pe care le-ati amintit, dar la TAROM au operat cu doua aeronave in minus si in urma unei decizii comerciale anumite rute comerciale au fost anulate si acum se reiau. Au avut si probleme tehnice si au redus numarul de aeronave, s-a lansat procedura de achizitie pentru trei aeronave de lung curier pentru a preintampina pierderile. Vor urma si evaluari ale personalului si disponibilizarile care se impun”, a spus Cuc.
Explicatia nu l-a multumit insa deloc pe Tudose, care a anuntat ca va urma o discutie personala pe subiect.

”Dati-mi voie sa nu va cred. Nu mai am pic de incredere. Dupa ce avem pierdere, dupa ce luam avioane, ultimul punct este sa facem analiza? Pai era primul punct. Vom avea o discutie si personala. Ca el (directorul TAROM) si-a luat leafa in fiecare luna si noi toti platim 104 milioane piederea de la TAROM”, a declarat premierul.
Eugen Davidoiu, fost director al SNLO, a fost numit in functia de director al Companiei Tarom in luna februarie 2017. Davidoiu a fost numit in noua functie de catre Consiliul de Administratie al companiei aeriene, acesta luandu-i locul lui Dan Iulius Plaveti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img