joi, 25 aprilie, 2024

Premierul Ungariei: “Migrantii nu ar trebui sa primeasca niciun cent din bugetul UE”

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri ca nu sustine un buget al Uniunii Europene (UE) care ia bani de la agricultura, dezvoltare regionala, cercetare si dezvoltare si ii da tarilor care accepta migranti, informeaza agentia de presa MTI.

In interviul sau saptamanal pentru postul de radio public ungar, Orban a declarat ca negocierile pentru bugetul UE pentru perioada 2021-2027 vor dura mult si a subliniat ca acest buget multianual trebuie sa intruneasca unanimitatea statelor membre. “Atata vreme cat ungurii nu-si vor da acordul, nu va exista un buget”, a spus el, conform Agerpres.

Potrivit premierului ungar, migrantii “nu ar trebui sa primeasca niciun cent”, iar cea mai mare parte (din fondurile pentru migranti) ar trebui sa fie acoperita de statele membre din bugetele nationale.

Viktor Orban a dat asigurari ca nu va reduce sprijinul pentru agricultura.

Ungaria, unde recent Viktor Orban a obtinut un nou mandat de premier, s-a evidentiat din 2015 prin discursul sau ostil fata de primirea migrantilor non-europeni, o pozitie pe care expus-o de mai multe ori in fata criticilor partenerilor sai europeni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img