vineri, 29 martie, 2024

Premierul Viorica Dancila, somata de elevi sa isi ceara scuze: “Promoveaza atitudini ce ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”

Distribuie:

Publicat:

Dupa aparitia de vineri seara a premierului la un post de televiziune, elevii o someaza pe aceasta sa isi ceara scuze pentru o afirmatie ce creeaza controverse.

Mai precis, Asociatia Elevilor Constanteni s-au aratat deranjati de o remarca facuta de Viorica Dancila. Pe fondul solicitarii exprimate de Klaus Iohannis de demisie din functia pe care o ocupa, actualul prim-ministru a spus: “Nu suntem la scoala ca sa vina domnul profesor si sa ia elevii de urechi”. AEC sustine ca remarca este una care contravine cu Statutul Elevului si ”promoveaza atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”, conform B1.ro.

”Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) condamna declaratiile facute seara trecuta la un post national de televiziune de catre doamna prim-ministru a Romaniei Viorica Dancila – “Nu suntem la scoala ca sa vina domnul profesor si sa ia elevii de urechi.”

Consideram extrem de grav faptul ca in anul 2018 seful guvernului promoveaza public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnitatii si personalitatii proprii.”, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integritatii fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui sa le deschida perspectivele, sa ii determine sa indrazneasca, sa isi asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de parere ca respectul este ceva ce se capata prin fapte, nu prin impunere.

Ii solicitam doamnei prim-ministru Viorica Dancila sa le ceara public scuze elevilor din Romania. Atata timp cat persoanele de la conducerea tarii fac afirmatii de genul acesta, considerandu-le normalitati, nu ne putem astepta la o schimbare a paradigmei in educatie, cu atat mai putin la o adaptare a sistemului de invatamant, alaturi de mentalitatile care il constituie, la cerintele si asteptarile secolului al XXI-lea”, se arata in comunicatul elevilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img