sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Premierul Viorica Dancila va fi audiata, marti de CNCD, dupa care va pleca la Bruxelles

Distribuie:

Publicat:

Premierul Viorica Dancila va fi audiata, marti, de CNCD dupa ce, la o emisiune TV, i-a numit ”autisti” pe europarlamentarii romani care dezinformeaza, ea urmand sa plece, in cursul zilei, la Bruxelles, in prima sa vizita externa in aceasta calitate, unde se va intalni cu liderii europeni.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis sa se autosesizeze cu privire la declaratia doamnei Prim-ministru Dancila Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, in seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut urmatorul continut: “Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna credinta”.

”Consiliul urmeaza sa organizeze audierea doamnei Prim-ministru in data de 20 februarie. In speta, va fi citat la audieri si moderatorul emisiunii respective, domnul Mihai Gadea. In urma indeplinirii procedurii legale, C.N.C.D. va analiza declaratia in speta si comportamentul moderatorului, din perspectiva savarsirii unei posibile fapte de discriminare, prin incalcarea dreptului la demnitate umana a persoanelor cu autism”, a transmis CNCD.

Dupa audieri, Viorica Dancila se va deplasa la Bruxelles, in prima sa vizita externa, unde se va intalni cu liderii europeni.
”Marti si miercuri voi fi la Bruxelles, am sa ma intalnesc cu presedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, cu presedintele Consiliului, domnul Tusk, presedintele Parlamentului European, domnul Tajani, si, bineinteles, voi avea o intalnire cu comisarul roman pe politici regionale, doamna Corina Cretu. Asa cum am sustinut (…), vreau sa cresc dimensiunea europeana a guvernarii si cred ca acesta este primul pas. Vreau o relatie mult mai buna cu liderii institutiilor europene, pentru ca ne asteapta o perioada importanta pentru Uniunea Europeana, ne asteapta o perioada importanta pentru Romania, Presedintia Uniunii Europene, si cred ca este foarte bine ca sa putem sa fim si noi la masa discutiilor atunci cand se vorbeste despre viitorul Europei, atunci cand se creioneaza politicile importante la nivel european si ma refer la politica de coeziune si la politica agricola comuna atat de importanta pentru Romania”, a declarat Viorica Dancila, joi, la Antena 3.

De altfel, si predecesorii Vioricai Dancila, Sorin Grindeanu si Mihai Tudose au ales sa mearga prima oara tot la Bruxelles, la inceputul mandatelor lor, pentru a se intalni cu liderii europeni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img