vineri, 29 martie, 2024

Premiul Ciolos vorbeste despre echipa sa:”Guvernul tehnocrat e un mod de a nega democratia”

Distribuie:

Publicat:

Premierul Dacian Ciolos le-a spus miercuri studentilor Universitatii de Stiinte Politice din Paris ca modelul unui guvern tehnocrat este un mod de a nega democratia. Guvernul tehnocrat reprezinta o solutie tranzitorie si ca un asemenea Executiv trebuie sa fie o exceptie si nu o regula, a precizat Dacian Ciolos.

“Dupa parerea mea, nu cred ca o democratie se poate construi pe guverne tehnocrate. Cred ca un guvern tehnocrat este o exceptie si nu o regula si cu atat mai putin o solutie. Daca impingem la extrem, modelul unui guvern tehnocrat este un mod de a nega democratia. Pentru ca ce este democratia reprezentativa? Este un Parlament ales direct de popor si care emana apoi un guvern. Desigur, Guvernul meu a fost votat de Parlament, de partidele politice reprezentate in Parlament, dar fara sa aiba reprezentanti in Guvern. (…) Este o solutie, sa spunem, tranzitorie si pentru mine este clar ca un guvern tehnocrat nu este o solutie pe termen lung”, a afirmat Ciolos.

Cum isi justifica premierul guvernul
Dacian Ciolos a spus ca spera ca Romania sa aiba “suficienta credibilitate in societate, pentru a-si putea asuma un guvern care sa fie recunoscut si respectat de popor”. “Dar, daca pentru asta trebuie sa se faca o pauza, pentru ca partidele politice sa-si faca propria analiza, sa-si redefineasca proiectele, structura si sa faca noi oferte societatii – Romania va avea alegeri la sfarsitul acestui an -, atunci este o solutie tranzitorie, pe care noi, in calitate de guvern tehnocrat, incercam sa o utilizam cat mai bine posibil, lansand proiecte de reforma, care pot fi puse in practica mult mai usor de un guvern care nu e politic si care nu are teama unei reactii electorale la finalul mandatului. Eu si Guvernul meu nu avem intentia sa ne prezentam in alegeri”, a afirmat Ciolos in fata studentilor francezi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img