News Flash:

Premiul Nobel: Cercetătorul francez Alain Aspect le cere oamenilor de ştiinţă să se unească în faţa 'naţionalismului'

5 Octombrie 2022
166 Vizualizari | 0 Comentarii
media 163360952280955000

Cercetătorul francez Alain Aspect, colaureat al Premiului Nobel pentru fizică împreună cu un american şi un austriac, a cerut comunităţii ştiinţifice internaţionale să rămână unită în faţa ascensiunii "naţionalismului" în lume, relatează AFP.

"Este important ca oamenii de ştiinţă să-şi menţină comunitatea internaţională atunci când lumea nu merge atât de bine şi naţionalismul se instalează în multe ţări", a spus cercetătorul de la Universitatea Paris-Saclay şi Ecole Polytechnique în cursul unui interviu acordat Fundaţiei Nobel, potrivit Agerpres.

"Deci trebuie să facem toate eforturile pentru ca toţi oamenii de ştiinţă să rămână o comunitate internaţională, fără nicio îndoială", a adăugat el, referindu-se la caracterul internaţional al premiului atribuit marţi.

Premiul Nobel pentru fizică i-a fost atribuit, alături de americanul John Clauser şi austriacul Anton Zeilinger, pentru activitatea lor de pionierat privind inseparabilitatea cuantică, sau "entanglementul cuantic", un mecanism revoluţionar în fizica cuantică.

Câştigătorul francez a spus că este "mândru" să se regăsească pe o listă cu nume mari din fizica mondială, inclusiv pionierii fizicii cuantice precum Albert Einstein, câştigător acum 100 de ani pentru fizică, sau germanul Werner Heisenberg.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050058 (s)