vineri, 26 aprilie, 2024

Preparate in care nu te gandeai ca e bine sa pui otet

Distribuie:

Publicat:

n mod traditional punem otet in salate si in muraturi, dar poate fi folosit in mult mai multe feluri de mancare.

Oua ochi cu otet

Poate ti se pare ciudat sa adaugi otet la oua ochi, dar bucatarul francez Bertrand Auboyneau spune ca nu va face decat sa adauge un pic de savoare. Recomandarea lui este ca ouale sa fie prajite cu un cub generos de unt si doua linguri de otet de vin alb. Din reteta nu trebuie sa lipseasca nici tarhonul proaspat tocat marunt. Oricum, otetul va intensifica aromele si va face ouale ochi mai gourmet.

Inghetata cu otet

Inghetata nu este doar un desert, ci si o garnitura excelenta. Poti scoate din anonimat o friptura obisnuita cu o inghetata alaturi. Otetul balsamic este un ingredient care da o savoare aparte inghetatei, mai ales daca in compozitia acesteia intra si parmezanul. Indrazneste sa incerci ceva nou!

Jeleu cu ardei si otet

Sosul nu trebuie sa fie neaparat lichid. Chef Barbara Lynch de la un restaurant rafinat din Boston recomanda un jeleu din ardei gras si ardei iute jalapenos amestecati cu otet de mere. Jeleul este potrivit chiar si pentru un platou de branzeturi sau in combinatie cu salata verde, bacon si rosii.

Placinta cu otet

In SUA, placinta cu otet nu este neobisnuita. Lamaia este inlocuita cu otet pentru a face crusta mai crocanta. Ideea a aparut in timpul Marii Crize din anii 1929-1933, cand lamaile erau foarte scumpe.

sursa: gustarte.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img