News Flash:

Presedintele ANAF a reactionat dur in urma protestelor functionarilor publici: "Acest lucru este ilegal"

16 Mai 2017
1651 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, le-a solicitat astazi directorilor din directiile generale regionale ale finantelor publice, in cadrul unei videoconferinte, sa asigure o buna functionare a activitatii institutiei in relatia cu contribuabilii si sa respecte prevederile legale, pe fondul derularii protestului din ultimele zile. 

"Ni s-au raportat mai multe situatii in care platile catre Trezorerie au fost refuzate in ultimele zile de catre functionari care protestau. La Timisoara, de exemplu, au existat angajati ai ANAF al caror comportament a fost sub demnitatea statutului functionarului public. In multe administratii financiare, incasarile au fost afectate, din cauza protestelor inregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie si contabilitate publica. Le cer sa nu mai blocheze activitatea, acest lucru este ilegal. Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Insa, orice protest trebuie sa respecte legea, ori, in cazul acesta, cadrul legal a fost de mult timp depasit", a declarat seful Finantelor. 

Presedintele ANAF le-a cerut directorilor executivi sa poarte un dialog onest cu reprezentantii sindicatelor din finante si sa gaseasca impreuna o solutie prin care sa se asigure buna desfasurare a activitatii institutiei. "Blocarea, chiar si pentru o perioada scurta de timp, a activitatii de colectare are repercusiuni nedorite si de multe ori, greu de contorizat, asupra intregii societati", a mai precizat Bogdan Nicolae Stan.

anaf ilegal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0930 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039431 (s)