News Flash:

Presedintele CJ Iasi a anuntat construirea a doua magistrale pentru distribuirea gazelor naturale, cu o lungime de 80 de kilometri

7 Februarie 2019
682 Vizualizari | 0 Comentarii
media 148896191275327500

Cele două magistrale vor deservi 19 localități. Potrivit şefului CJ Iaşi, Maricel Popa, detaliile privind dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din judeţ vor fi stabilite joi, la Iaşi, în prezenţa a doi directori din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale ”Transgaz”, relatează News.ro.

 

Maricel Popa a afirmat că primul pas a fost deja realizat, primăriile aflate pe traseele magistralelor înfiinţând asociaţii de dezvoltare intercomunitară, pentru a putea astfel să întocmească studii de fezabilitate, să le avizeze şi să concesioneze sistemele de distribuţie. Şeful CJ Iaşi mai spune că în judeţul Iaşi vor fi construite două magistrale de transport, respectiv Mogoşeşti – Comarna - Cozmeşti şi Dumeşti-Andrieşeni, lungimea totală a acestora fiind de 80 de kilometri. "Mă voi întâlni mâine (joi – n.r.) cu reprezentanţii Transgaz pentru fixarea ultimelor detalii în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale din judeţ şi construcţia a două magistrale care să deservească 19 unităţi administrativ teritoriale. Acestea sunt lucrurile care rămân în urma unei perioade de administraţie locală, şi nu cancanurile sau gâlceava politică", a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa.

Şeful CJ Iaşi adaugă că a fost deblocată şi magistrala de gaz Vaslui-Iaşi, a doua magistrală de aprovizionare a Iaşiului, care va deveni în curând funcţională. Proiectul va fi finanţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 3 şi cu fonduri europene. Lucrarea va fi realizată de Transgaz, costul unui kilometru de conductă fiind între 800.000 şi un milion de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 34 queries | Mysql time :0.065130 (s)