vineri, 26 aprilie, 2024

Presedintele Federatiei franceze de fotbal spera ca spectatorii sa revina in tribune din aceasta vara

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Federaţiei franceze de fotbal, Noel Le Graet, speră ca spectatorii să poată reveni în tribunele stadioanelor din această vară, el exprimându-şi optimismul după o întrevedere cu preşedintele ţării, Emmanuel Macron, scrie dpa.

Le Graet a declarat că şeful statului s-a arătat conştient de situaţia prin care trece fotbalul şi că se va asigura că sportul-rege va reveni cât mai rapid pe calea cea bună, cu spectatori în tribune, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele Federaţiei a menţionat că fotbalul va fi reluat cu meciurile din finala Cupei şi Ligii, în august, iar dacă trendul privind răspândirea coronavirusului va fi descendent, se va permite accesul publicului la meciuri.

Conform declaraţiilor lui Le Graet, Macron a afirmat că se va consulta şi cu medicii specialişti înainte de a se lua o decizie cu privire la prezenţa fanilor la meciuri.

La începutul lunii, cluburile din Ligue 1 şi Ligue 2 au cerut guvernului francez să găsească soluţii pentru repornirea fotbalului.

Într-un comunicat comun inedit după suspendarea competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus, cele două mari sindicate ale cluburilor profesioniste (UCPF, Premiere Ligue) au cerut guvernului să se mobilizeze pentru reluarea fotbalului în timpul verii, cerând "un plan de relansare" pentru acest sector şi sperând la "stadioane deschise" publicului la începutul sezonului viitor.

Cele două sindicate amintesc că instanţele fotbalului "n-au avut de ales" decât să pună capăt sezonului la sfârşitul lui aprilie conform anunţurilor guvernamentale. În loc "să se uite în oglinzile retrovizoare", ele vor "să privească înainte".

Sindicatele subliniază că fotbalul din Hexagon va pierde între 500 de milioane de euro şi 800 de milioane de euro, potrivit unor oficiali.

Ele cer să fie stabilite condiţiile sanitare pentru începutul sezonului 2020-2021, între "reluarea antrenamentelor colective, organizarea de stagii şi de meciuri amicale în prezenţa spectatorilor" şi "lovitura de start a competiţiei pe stadioane deschise unui public larg".

"Să-i permitem publicului nostru să trăiască din nou emoţii pe stadioane" este prioritatea celor două sindicate.

Claude Michy, preşedintele Uniunii cluburilor profesioniste de fotbal (UCPF, ce reuneşte majoritatea cluburilor din Ligue 2), şi Bernard Caiazzo, omologul său de la Premiere Ligue, principalul sindicat al echipelor din Ligue 1, au recunoscut că vor trage învăţăminte de pe urma acestei crize, atât în ce priveşte guvernanţa fotbalului cât şi relaţiile cu autorităţile publice. Problema unei apropieri între cele două sindicate ale cluburilor a revenit recent pe ordinea de zi.

Această luare de poziţie comună a celor două sindicate reprezentând cvasitotalitatea cluburilor profesioniste este de altfel o premieră în ultimele luni, marcate de numeroase ieşiri individuale, o "cacofonie" denunţată de unii actori ai fotbalului şi personalităţi politice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img