joi, 25 aprilie, 2024

Presedintele Filipinei nu are suficient timp sa UCIDA toti CRIMINALII din tara! Duterte a cerut inca sase luni pentru executii

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Filipinei, Rodrigo Duterte, cere o prelungire de sase luni in razboiul sau impotriva traficantilor de droguri, spunand ca sunt prea multi implicati in vanzarea de narcotice si ca “nu-i poate ucide pe toti”. Aproximativ 3.000 de oameni au fost ucisi, intr-o perioada scurta de timp, de cand Duterte a castigat alegerile in luna mai, in incercarea de a-si pastra promisiunea de a ucide mii de criminali pentru a scapa tara de droguri ilegale.

Citeste si: Cei doi tineri prinşi cu droguri la Sculeni,arestaţi preventiv pentru 30 de zile

“Nu mi-am dat seama cat de severa si serioasa e amenintarea drogurilor in republica asta pana cand am devenit presedinte”, a declarat Duterte, in varsta de 71 ani. Politia spune ca au fost ucisi 1.105 de infractori suspectati de trafic cu droguri in nu mai putin de doua luni de cand Duterte a fost ales presedinte. Alti 2.035 au fost ucisi de indivizi necunoscuti, militantii pentru drepturile omului spunand ca acestia ar putea fi indivizi care ucid la apelul lui Duterte catre public de a-l ajuta sa scape tara de traficanti. Manifestarile violente au atras critici dure din partea Statelor Unite ale Americii, a parlamentului Uniunii Europene si a Natiunilor Unite, indicand ca acestea sunt executii extrajudiciale. Duterte a respins criticismul, spunandu-i presedintelui SUA, Barack Obama, ca este un “fiu de catea” si secretarului general al UN, Ban Ki-moon ca este un “prost”, promitand in continuare ca isi va continua campania – care se dovedeste a fi foarte populara in randul oamenilor si stimuland rating-ul in sondaje.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img