vineri, 19 aprilie, 2024

Presedintele Italiei este de parere ca tara sa ar trebui sa fie alaturi de Uniunea Europeana, in criza din Venezuela

Distribuie:

Publicat:

Mai multe ţări ale Uniunii Europene l-au recunoscut pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido ca preşedinte interimar după ce actualul şef al statului Nicolas Maduro a respins cererile de a convoca noi alegeri prezidenţiale. În acest context preşedintele italian Sergio Matarrella a afirmat că Roma ar trebui să se alinieze celorlalte ţări ale Uniunii Europene în ce priveşte poziţia faţă de criza din Venezuela, relatează luni agenţia DPA, relatează Agerpres.

''Este necesar un simţ al responsabilităţii şi al clarităţii privind o poziţie împărtăşită cu toţi aliaţii noştri şi cu partenerii noştri din Uniunea Europeană'', a declarat preşedintele Matarrella într-un discurs rostit la Roma, potrivit unui comunicat al biroului său postat pe Twitter.

''În alegerea cu care ne confruntăm, nu poate exista nici incertitudine, nici ezitare: o alegere între voinţa populară şi apelurile pentru o democraţie reală, de o parte, şi forţa brutală şi suferinţele populaţiei civile, de cealaltă parte'', a adăugat preşedintele italian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img