joi, 18 aprilie, 2024

Presedintele palestinian: Incetarea focului trebuie sa includa si oprirea atacurilor din Cisiordania si Ierusalimul de Est

Distribuie:

Publicat:

Palestina a declarat marţi că armistiţiul dintre Israel şi palestinienii din Fâşia Gaza, la care s-a ajuns vineri, trebuie să includă Cisiordania şi Ierusalimul de Est, informează agenţia Xinhua.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a făcut aceste remarci în timpul unei întâlniri cu ministrul de externe iordanian Ayman Safadi în oraşul Ramallah din Cisiordania, potrivit agenţiei oficiale de ştiri palestiniene WAFA.

Cei doi lideri au discutat despre ultimele evoluţii din teritoriile palestiniene după încheierea celor 11 zile de lupte dintre Israel şi militanţii palestinieni din Fâşia Gaza, scrie Agerpres.ro.

În timpul întâlnirii, Abbas a subliniat că încetarea focului intermediată de Egipt trebuie să includă reconstrucţia a ceea ce a fost distrus de atacurile aeriene ale avioanelor de luptă israeliene în Fâşia Gaza.

Încetarea focului trebuie să includă şi oprirea atacurilor soldaţilor israelieni şi ale coloniştilor împotriva palestinienilor din Cisiordania şi Ierusalimul de Est, a adăugat el.

Marţi, surse medicale palestiniene au anunţat că un tânăr palestinian a fost împuşcat mortal de soldaţi israelieni la Ramallah.

Ahmed al-Betawi, directorul complexului medical palestinian din oraş, a declarat reporterilor că bărbatul, pe nume Ahmed Jamil Fahd, era din tabăra de refugiaţi al-Amari de lângă Ramallah.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img