miercuri, 24 aprilie, 2024

Presedintele PNL, Ludovic Orban, angajat part-time la o firma de constructii abonata la banii statului

Distribuie:

Publicat:

S-a aflat numele firmei care l-a angajat pe presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban. Compania are unele conexiuni interesante.

Este vorba despre SC Revicond Canaltech, unde – potrivit informatiilor PSnews.ro – Ludovic Orban figureaza ca angajat inca din data de 20.12.2017. Seful liberalilor a fost incadrat cu jumatate de norma (4 ore pe zi), pe functia de consilier inginer constructii. Mentionam faptul ca firma este din judetul Mures, iar Ludovic Orban este aparent prins full-time la Bucuresti, cu functia de presedinte al PNL.

Partea interesanta este ca respectiva societate deja si-a facut un nume in sfera companiilor ce au obtinut contracte cu statul. 

Anterior, in perioada 01.05.2017 – 10.08.2017, Ludovic Orban activase cu norma intreaga, in calitate de manager, la casa de practicieni in insolventa Dumitrescu & Dinu Insolvency SPRL, in ciuda faptului ca politicianul nu are nicio tangenta cu domeniul juridic, el absolvind in 1988 Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini din Universitatea Brasov.

Amintim faptul ca Ludovic Orban este unul dintre actorii politici care s-au exprimat cel mai raspicat in favoarea ruperii relatiilor dintre companiile private si lumea politica. De exemplu, unul dintre discursurile cele mai virulente ale fostului deputat a fost cel legat de presedintele PSD, Liviu Dragnea, si conexiunea acestuia cu Tel Drum.

CITESTE SI: Scandal de proportii intre Gheorghe Flutur si Ioan Balan! Discutiile dintre cei doi sunt fabuloase! Iata cine ii da bani de haine lui Ludovic Orban

Probleme in paradis! Un scandal de proportii a izbucnit intre vechii camarazi liberali Gheorghe Flutur si Ioan Balan. Ambii au fost tartori in Moldova pe timpul guvernarii PDL, dar in ultima perioada intre ei au izbucnit mai multe scandaluri. La una dintre aceste dispute verbale au fost rostite niste adevaruri cutremuratoare.

Conform unor martori oculari care au asistat la una dintre ultimele certuri intre cei doi, Ioan Balan, parlamentar PNL, il acuza pe Gheorghe Flutur, actualul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, ca nu vrea sa cotizeze bani pentru conducerea centrala a PNL.

"M-am saturat sa-i dau numai eu bani de costume lui Ludovic (Orban – n.r.). Nu ai vazut paltonul ala pe care il avea pe el la vizita din Republica Moldova? Era cumparat de mine. Mai da si tu bani, ca nu pot sustine numai eu vestimantatia lui sefu'. Trebuie sa-l ajutam pe Ludovic pentru ca nu are nicio sursa de venit", a fost auzit Nelu Balan spunandu-i pe un ton extrem de amenintator lui Gheorghe Flutur.

Ce-i drept, este de notorietate in PNL faptul ca Ludovic Orban nu are niciun venit stabil, multi dintre liberali acuzand, pe la colturi deocamdata, ca liderul partidului traieste din banii pe care-i primeste "la negru" de la anumiti lideri locali. Din cate se pare, Flutur nu mai vrea sa cotizeze bani pentru conducerea centrala a PNL, iar asta l-a nemultumit la culme pe deputatul Ioan Balan.  

Un alt sustinator puternic din punct de vedere financiar pentru Orban ar fi familia Marei Mares, lidera Tineretului National Liberal. Aceasta provine dintr-o familie extrem de bogata si ea s-ar fi plans prima ca nu mai vrea sa-l finanteze pe Ludovic Orban.

Interesant este ca Balan il ameninta pe Flutur ca el oricum nu ar avea de ce sa-i dea bani liderului PNL, din moment ce i-a salvat acestuia pielea in fata lui Florian Coldea, fostul adjunct al SRI. "Eu nu am de ce sa-i dau bani lui Ludovic pentru ca eu i-am salvat pielea la Florian Coldea. Iar acum, a ajuns sa ma judece Mara Mares ca ea nu mai da bani pentru conducerea partidului, sa mai dau si eu", a tunat Ioan Balan, in discutia cu Gheorghe Flutur.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img