joi, 18 aprilie, 2024

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a intrat in autoizolare dupa ce s-a intors de la parada militara de la Moscova

Distribuie:

Publicat:

Parada militară din Piața Roșie, care ar fi trebuit să aibă loc pe 9 mai la Moscova, a avut loc săptămâna asta. A fost amânată din cauza pandemiei. Rusia a celebrat astfel, cu foarte muult fast, 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste. Statele Unite, Franța și Germania sunt câteva țări care au refuzat să participe la eveniment. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost însă prezent. Acum stă în autoizolare, potrivit stiri.tvr.ro.

Revenit ieri de la Moscova, preşedintele Igor Dodon s-a refugiat departe de agitaţia din oraş, la vila prezidenţială de la Holercani, pe malul Nistrului.

Şeful statului recunoaşte că nu va sta 2 săptămâni în autoizolare, ci doar în week-end-ul care urmează.

La parada militară de la Moscova au refuzat să participe reprezentanţii Germaniei, SUA, Cehiei, Franței, Azerbaijanului şi Turkmenistanului.

În schimb, la eveniment au venit reprezentanții Abhaziei și Osetiei de Sud. Preşedintele Dodon spune că nu l-a deranjat să stea în aceeaşi tribună cu liderii regiunilor separatiste.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon: "Evident, noi nu am recunoscut aceste regiuni, oficial, din partea autorităţilor Republicii Moldova, şi nu le vom recunoaşte, nici Abhazia, nici Osetia, dar pe cine invită conducerea Rusiei, pe cine invită Putin, ei decid."

La Moscova, preşedintele Dodon a avut o întrevedere scurtă cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, şi cu reprezentantul special al administraţiei prezidenţiale de la Moscova pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak. În timpul discuţiilor s-a convenit reluarea negocierilor privind creditul rusesc de 200 de milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img