joi, 28 martie, 2024

Presedintele Romaniei vrea REFERENDUM

Distribuie:

Publicat:

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca ar fi mai bine sa fie organizat un referendum propriu in ceea ce priveste initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei pentru definirea familiei.

“Momentan nu m-am exprimat asupra oportunitatii, fiindca este inca in discutie parlamentara, dar cred ca ar fi mai bine ca o initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei sa primeasca un referendum propriu”, a spus seful statului, intrebat daca referendumul pentru modificarea Constitutiei ar trebui sa aiba loc in aceeasi zi cu parlamentarele.

Initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei, semnata de circa trei milioane de romani cu drept de vot, se afla in dezbatere la Senat, in calitate de prima Camera sesizata. Comisia juridica si cea pentru constitutionalitate, libertati civile si monitorizare a executarii hotararilor CEDO din Senat au intocmit, marti, in unanimitate, un raport comun favorabil initiativei cetatenesti.

La recomandarea Consiliului Legislativ, initiativa a fost completata, prin amendament, cu un nou articol potrivit caruia “revizuirea Constitutiei se supune aprobarii prin referendum, organizat potrivit dispozitiilor art. 151, alin.3 din Constitutia Romaniei, republicata”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img