News Flash:

Presfințitul Ignatie: „Tot ceea ce facem să fie ca sarea, adică să aibă capacitatea de a face față pericolului iminent al degradării noastre spirituale!”

31 Mai 2018
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
ghjgjgh

Marți, 29 mai, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Huși, cu prilejul absolvirii celor două clase a XII-a, profil Teologic și profil Filologic, de la Seminarul Teologic din Huși.

În cuvântul adresat celor prezenți, elevi, profesori și părinți, Preasfinția Sa a vorbit despre capacitatea slujitorilor Bisericii de a fi „sarea pământului”:

„Hristos îi numește pe Apostoli „sarea pământului”. Ei, prin tot ce au făcut, prin curajul mărturisirii, prin propovăduirea Evangheliei, au fost ca și sarea. Ea are proprietatea de a conserva și de a feri de degradare.

Noi, slujitorii lui Hristos, ca cei ce ne-am angajat să fim ucenicii Lui, ambasadorii Lui în lume, este foarte important să îi urmăm pe Apostoli. Tot ceea ce facem, de la cel mai mic firicel de gând, să fie ca sarea, adică să aibă capacitatea de a face față pericolului iminent al degradării noastre spirituale. Să poți să-l salvezi pe cel de lângă tine, printr-un gând, printr-un cuvânt, din pericolul degradării umane!

Toți cei care urmează o școală de teologie, şi noi, episcopii și preoții, trebuie să avem această conștiință! Dacă reușim, prin ceea ce facem, prin atitudine, comportament, prin gânduri și atitudine, să conservăm starea de frumusețe spirituală a sufletului nostru, precum și a celor din jur, vom da savoare vieții noastre. Nu va mai fi atât de seacă, atât de lipsită de gust, precum o mâncare fără sare.(…)

Nu poți să entuziasmezi pe cineva de Hristos, dacă tu însuți nu ești pătruns de adevărul Evangheliei!”

 După Sfânta Liturghie a urmat cursul festiv, în incinta Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”- Huși.

Aici, adresându-se celor prezenți, Părintele Episcop Ignatie i-a îndemnat: „Să fiți mereu cu chipul plin de lumină, iar sursa permanentă de lumină este Hristos! Să fiți oameni ai bucuriei, ca să puteți trăi plenar starea aceasta de bucurie pe care o aveți acum. Hristos este Cel care nu vă va dezamăgi niciodată. El este singurul și adevăratul Prieten, atunci când Îl asumăm în viața noastră!”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 34 queries | Mysql time :0.059006 (s)