News Flash:

Pretul gigacaloriei stabilit la Vaslui, unul dintre cele mai mari din tara

10 Octombrie 2013
2031 Vizualizari | 0 Comentarii
Pretul gigacaloriei
Pretul gigacaloriei pentru energia termica furnizata in sistem centralizat a fost stabilit la 451 de lei in municipiul Vaslui pentru sezonul rece 2013 - 2014, in crestere cu 20 de lei fata de iarna trecuta, fiind unul dintre cele mai mari costuri ale caldurii din tara.

Costul caldurii furnizate in sistem centralizat in municipiului Vaslui este unul dintre cele mai din tara pentru noul sezon rece, in conditiile in care pretul de productie al gigacaloriei a fost stabilit de societatea Termprod SA la 451 de lei, transmite Mediafax.

Fata de iarna trecuta, pretul unei gigacalorii a crescut cu 20 de lei, respectiv cinci la suta, pe fondul majorarii tarifelor la materiile prime, sustin reprezentantii societatii furnizoare de agent termic.

"In urma licitatiei de concesionare a serviciului public de producere, furnizare si distributie a energiei termice, pretul de 451 de lei oferit de Termprod SA, la care Consiliul Local Vaslui este unic actionar, a fost cel mai mic din ofertele depuse. In pretul gigacaloriei intra o serie de costuri, inclusiv redeventa pe care societatea de termoficare trebuie sa o plateasca anual catre Consiliul Local", a declarat directorul interimar al SC Termprod SA Vaslui, Ionel Popa.

Potrivit sursei citate, populatia racordata la sistemul centralizat de termoficare va plati pe facturi 180 de lei gigacaloria, respectiv 40 la suta din costul total al gigacaloriei. Diferenta de 271 de lei va fi platita ca subventie de la bugetul local, din taxele si impozitele populatiei.

Societatea Termprod SA Vaslui a castigat in toamna acestui an serviciul de distributie a energie termice in sistem centralizat, dupa ce fosta societate, Termica SA Vaslui, a intrat in insolventa.

Sursa: adevarul.ro

pretul gigacaloriei energia termica municipiul vaslui termprod sa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0914 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033772 (s)