News Flash:

PRETUL PROSTIEI-Romania plateste un miliard de euro corectii financiare

3 Octombrie 2014
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a apreciat, joi, la Alba Iulia, ca faptul ca Romania plateste un miliard de euro corectii financiare este pretul prostiei, pentru ca au fost puse in functii cheie, in special in zona de achizitii publice, persoane neavenite.

"Din pacate, noi raportam in trecut tot felul de nereguli si de ordin administrativ. Mai mult, la noi a fost o abordare mult prea excesiva in ceea ce a insemnat partea de corectii financiare. Romania plateste un miliard de euro corectii financiare, e o suma foarte mare, si asta este pretul prostiei, cum o spun eu foarte des, pentru ca Romania si-a permis sa puna in functii cheie persoane neavenite, in special in zona de achizitii publice.

Agentia de Achizitii Publice este una dintre structurile care au creat statului roman foarte multe deservicii. Un miliard de euro inseamna mult. Acest lucru s-a schimbat si speram ca, pe viitor, lucrurile sa nu se mai intample in felul acesta", a declarat ministrul Fondurilor Europene.

"Am infiintat o directie care are ca principal rol sa reanalizam toate corectiile financiare date de catre partea romana, tot, absolut tot, si acolo unde s-a dat 25%, analizam, vedem exact, poate e 5% corectia. Mergem frumos la Bruxelles, argumentam, justificam acolo, vom cere diferenta inapoi. Daca nu se va accepta lucrul acesta, macar stim ca acea speta asa trebuie judecata pe viitor. Sa nu mai plecam cu abordari eronate pentru ca ne facem noi singuri rau ca tara, pentru ca sunt foarte multe corectii financiare unde nu trebuiau date corectii financiare. (...). Noi am pierdut foarte mult aici si ca imagine si ca bani, din pacate", a spus Eugen Teodorovici.

Sursa: jurnalul.ro

eugen teodorovici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020653 (s)