vineri, 29 martie, 2024

Prezență numeroasă la sfințirea Schitului Țiclăoani

Distribuie:

Publicat:

Preasfinția Sa Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba de sfințire a celui mai nou schit din județul Vaslui, aflat pe dealul Țiclăoani, în comuna Costești.

Așezământul monahal, care aparține de Mănăstirea Moreni, se află într-o zonă de un pitoresc aparte, cu o priveliște superbă asupra întregii zone.

Numeroși credincioși au participat la slujba de sfințire, care s-au închinat în altarul bisericii, construită în întregime din lemn.

„Schitul aparține de una dintre cele mai vechi mănăstiri din județ. La Moreni se vorbește despre viața monahală de mai bine de patru secole și jumătate, unde prima biserică din lemn a fost construită în vremea domnitorului Petru Rareș. În toată această perioadă, Mănăstirea Moreni s-a devoltat în permanență, mai ales după evenimentele din decembrie 1989. Consiliul Județean Vaslui acordă o atenție deosebită bisericilor și mănăstirilor din județ. Infrastructura rutieră a fost modernizată, facilitând accesul credincioșilor către aceste așezăminte monahale. De asemenea, Consiliul Județean Vaslui a creat o platformă de promovare a tuturor mănăstirilor și bisericilor din lemn din județ”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, prezent la sfințirea Schitului Țiclăoani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img