vineri, 29 martie, 2024

Prezenta record la Nationalele de Karate Traditional de la Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Clubul “Karate Kensei” Vaslui a fost pentru doua zile un promotor al sportului. Putina lume s-ar fi asteptat ca un sport, cum e karate-ul, sa nasca atatea pasiuni. Pe perioada concursului, Sala Sportului, gazda etapei zonale a Campionatului National de karate traditional, a fost plina cu pusti veniti din toate judetele Moldovei, dar si parinti sau curiosi. Copii, care au in spate zeci de ore de antrenamente, au prins microbul karate-ului traditional si au tinut sa ofere o demonstratie de virtuozitate in fata senseilor, dar si a presedintelui Federatiei Romane de Karate Traditional (FRKT), Nicolae Marandici.

Aproape 300 de copii au concurat pentru un loc la turneul final al Campionatului National.

Disciplina si stapanirea de sine au contat mult in departajarea micutilor. Copii de clasa pregatitoare au concurat cu atata determinare in ceea ce executau pe tatami incat credeai ca fac karate de zeci de ani.

La turneu a fost prezent si prefectul Isabel Bogdan, care s-a aratat incantat de buna organizare.

„E o bucurie sa vezi atatia participanti la o competitie de karate. Felicitari domnului Roznov pentru implicare. E o un exemplu de promovare a sportului in randul copiilor, mai ales ca lumea karate-ului promoveaza educatia, disciplina, formand caractere puternice. Cred ca invitatii Vasluiului s-au simtit bine la noi si au plecat de aici cu cele mai frumoase amintiri”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.

Organizatorul principal al Campionatului National de karate traditional la copii, zona Moldova, Constantin Roznov, a tinut sa ofere o inalta tinuta turneului, suprinzandu-i pe sportivi in privinta conditiilor excelente de concurs.

“Este pentru al patrulea an consecutiv cand am avut onoarea sa organizam acest campionat. Este o bucurie pentru noi si sper sa fi fost la inaltime si de aceasta data. Sunt multumit de modul cum s-a desfasurat competitia. Chiar suntem mandri ca am reusit sa aducem aceasta competitie de nivel national la Vaslui. Multumim primariei pentru implicare. Rezultatele sunt dintre cele mai bune”, a declarat Sensei Constantin Roznov, presedintele CS “Karate Kensei” Vaslui.

Presedintele FRKT, Nicolae Marandici, a fost incantat de modul cum a fost organizata intrecerea si a tinut sa multumeasca Primariei Vaslui, pentru parteneriatul incheiat cu CS “Karate Kensei” in asigurarea celor mai bune conditii de organizare a turneului.

Vicecampion la judo

Eforturile de ani de zile ale instructorului Octavian Ghiurtu nu au fost in zadar. Acesta a reusit, prin sportivul Cosmin Cochilet, sa aduca primul titlu de vicecampion la juniori 3 (Under 16), la judo, din istoria CS “Viitorul” Vaslui. Este stiut faptul ca Octavian Ghiurtu a acceptat sa fie voluntar la clubul vasluian, pentru a avea acces la sala de lupte, unde sa se pregateasca in conditii cat de cat normale.

Competitia, organizata de Federatia Romana de Judo, a adunat toate cluburile din tara, gazda fiind Sala Sporturilor din Cisnadie, judetul Sibiu. Concursul s-a desfasurat atat la individual, cat si pe echipe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img