joi, 25 aprilie, 2024

Prim-ministrul bulgar Kiril Petkov, în audienţă la Papa Francisc

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc a binecuvântat munca guvernului bulgar şi a lăudat activitatea sa în lupta împotriva corupţiei, în audienţa sa de luni cu o delegaţie oficială bulgară condusă de prim-ministrul Kiril Petkov. Delegaţia se află într-o vizită de două zile la Vatican şi Roma cu ocazia zilei de 24 mai, Ziua Sfinţilor Fraţi Chiril şi Metodie, a Alfabetului, Educaţiei şi Culturii Bulgare şi a Literaturii Slave.

Ieşind de la audienţă, Petkov a spus că a fost o întâlnire extrem de sinceră şi că Papa a spus câteva lucruri ce ar putea fi utile în viitorul apropiat. În primul rând, că corupţia este o boală şi că el crede sincer că tinerii politicieni sunt singura modalitate de a o eradica. Sanctitatea Sa a adăugat că este conştient de faptul că corupţia este larg răspândită, inclusiv în Bulgaria, şi a felicitat guvernul bulgar pentru că s-a concentrat asupra înlăturării acesteia, a declarat Petkov jurnaliştilor, potrivit Agerpres.ro.

Papa Francisc a sfătuit de asemenea să existe un contact strâns şi un dialog direct cu oamenii pentru a le explica faptul că în momentele de criză globală fără precedent şi de inflaţie în creştere există factori economici care nu depind doar de guvern, a spus Petkov.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img