sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Primăria Focșani este paralizată. Criză majoră din cauza răfuielilor politice

Distribuie:

Publicat:

Primarul din Focşani, Cristi Misăilă, anunţă, miercuri, că Primăria Focşani funcţionează la cota de avarie ca urmare a invalidării bugetului de către programul informatic al Ministerului de Finanţe. Serviciile de pază şi curăţenie au fost suspendate, iar la serviciul taxe şi impozite nu funcţionează decât un singur ghişeu. În replică, PNL Vrancea susţine că intituţia ar putea funcţiona normal.

Potrivit primarului Focşaniului, Cristi Misăilă, instituţia va continua să funcţioneze la cote de avarie până când, fie serviciile de utilităţi vor fi sistate, fie Consiliul Local va reveni asupra bugetului şi va aloca bani pentru funcţionarea instituţiei.

"Vom continua activitatea până când furnizorii de energie electrică şi ceilalţi furnizori de servicii de mentenanţă pentru sistemele informatice şi de listare a documentelor ne vor sista furnizările. Lucrăm în sistem de avarie. Avem restanţe de două luni neachitate, bugetul este invalidat, nu putem face plăţi, nu putem face nimic. Fac apel la prefect să verifice să ne transmită cu celeritate punctul de vedere al instituţiei cu privire la legalitatea sau nelegalitatea hotărârii consiliului local cu privire la aprobarea bugetului", a declarat primarul Cristi Misăilă.

Până acum au fost reziliate deja contracte de pază şi curăţenie, urmând ca aceeaşi măsură să se ia în privinţa altor contracte pe care le are Primăria Focşani.

PNL Vrancea critică, într-un comunicat de presă, demersul primarului Cristi Misăilă de a restrictiona serviciile în incinta Primăriei, precizând că edilul şef a blocat inclusiv accesul la biroul viceprimarilor, ceea ce reprezintă un "abuz de o gravitate fără precedent"

"Primarul municipiului Focşani a blocat astăzi accesul la biroul viceprimarilor, comiţând un abuz de o gravitate fără precedent în istoria administraţiei publice locale din România. Obstrucţionarea activităţii unor funcţionari publici reprezintă un act ilegal dublat de o altă faptă care ţine de siguranţa angajaţilor instituţiei", precizează PNL Vrancea.

Pe de altă parte, liberalii susţin că nu sunt motive reale ca Primăria să nu îşi desfăşoare activitatea, iar angajaţii să nu şi părimească salariile.

În acelaşi context, PNL Vrancea susţine că în spatele acţiunilor pe care le întreprinde Cristi Misăilă, ar sta doar interese politice, primarul Focşaniului urmărind să devină lider al PSD, în locul lui Marian Oprişan.

Bugetul local al municipiului Focşani, cu amendamentele propuse de PNL-USR, a fost declarat invalid de Ministerul de Finanţe.

Invalidarea vine după ce, în şedinţa în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcţionare de la Primărie şi de la instituţiile subordonate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img