vineri, 29 martie, 2024

Prima locomotiva fabricata in Romania, rezistenta la temperaturi de -50 grade. Puterea ei este incredibila

Distribuie:

Publicat:

Softronic Craiova a realizat prima locomotiva dupa specificatiile clientului suedez Green Cargo. Aceasta face parte din editia "Cercul Polar" si poate rezista la temperaturi scazute de – 50 grade Celsius.
 
"Transmontana 031 este prima locomotiva "blindata" frontal si pe laterale cu tabla de 4mm, rezultatul fiind spectaculos, efectul de tabla valurita disparand complet. Partea electronica e acum protejata impotriva umiditatii si a temperaturilor scazute pana la -50*C", scrie Jurnal Feroviar, care prezinta o imagine cu noua locomotiva fabricata la Craiova, preluata de la Softronic

Potrivit sursei citate, toate locomotivele Transmontana vor fi construite de acum incolo dupa specificatiile modelului 031, chiar daca viitori beneficiari nu vor fi din Suedia.

„Sistemul de ventilatie a suferit modificari, partea superioara de admisie a aerului are alta configuratie. La interior, totul este fabricat din otel inoxidabil (inox), dupa specificatiile Green Cargo, v3.0 fiind dedicata acestui operator", mai scrie Jurnal Feroviar.

Softronic a demarat in octombrie productia primelor doua locomotive Transmontana pentru compania suedeza de stat Green Cargo, contract de circa sase milioane euro. Cele doua locomotive ar trebui livrate in vara anului 2018 pe liniile ferate din Scandinavia.

Locomotiva Transmontana are o putere de tractiune de pana la 3.000 de tone sau "de doua ori puterea de tractiune a unei locomotive RC conventionale", potrivit producatorului, care sustine ca este cea mai performanta locomotiva pentru transport marfa in conditii grele, ce poate tracta trenuri foarte grele de 2.000 – 2.500 tone pe cai ferate dificile, cu pante mari, cu gheata, zapada sau frunze.

Infiintata in anul 1999, compania Softronic este singurul producator de locomotive si rame electrice din Romania. Aceasta a obtinut in 2016 o cifra de afaceri de 54,9 milioane de lei si un profit de 1,28 milioane de lei.

Softronic produce si trenul electric Hyperion, care circula pe rutele Craiova-Bucuresti-Constanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img