sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Prima reactie a Romaniei, dupa esecul acordului pentru Brexit, din postura de sefa a Consiliului UE: ‘Nu e cazul sa creem o spaima. Singura noutate e scorul’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat, marți seara, pentru MEDIAFAX, că regretă votul din Camera Comunelor, dar că acesta era previzibil, singurul element de noutate fiind ”un scor mult mai prost decât așteptările”. El a mai spus că nu trebuie creată ”o spaimă”.

”Regretăm rezultatul votului, dar era un rezultat la care lumea se aștepta, în sensul că singurul element de noutate este că este un scor mult mai prost decât așteptările din ultimele zile. Pașii următori sunt în mâna guvernului britanic și a primului ministru May. România, ca țară care exercită președinția Consiliului UE, face un apel și dorește să ne exprimăm în continuare unitatea celor 27 de membri. La momentul acesta trebuie să vedem ce se va întâmpla mâine (miercuri – n.r.), este vorba de moțiune”, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

El a mai spus că autoritățile române sunt în contact cu toți partenerii europeni pentru o coodonare a eforturilor.

”Continuăm pregătirile pentru varianta cea mai proastă, cea a ieșirii Marii Britanii dezordonată. Avem pregătirile care sunt atât la nivel comunitar de legislație care trebuie adoptată, cât și la nivel național. Deci fiecare stat membru va continua pregătirile în această direcție. Vom vedea și celelalte elemente vizând procesul politic. Nu cred că e cazul să creem o spaimă sau să considerăm că la acest moment este foarte clar că există o ieșire a Marii Britanii fără înțelegere. Revin la asigurările făcute de ministrul de Externe britanic despre faptul că drepturile cetățenilor europeni care se află pe teritoriul Marii Britanii nu vor avea de suferit în cadrul unei ieșiri dezordonate, ci vor avea același tratament ca și cel prevăzut în acordul de ieșire”, a mai spus oficialul român.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img