joi, 28 martie, 2024

Primaria Barlad a semnat un proiect in valoare de 2,2 milioane euro : Ambulantoriul Spitalului va fi modernizat si extins

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că in dimineata zilei de marti, 18 februarie, a fost semnat un nou contract de finanțare în valoare de peste 2,25 milioane euro. Suma, în proporție de 98% nerambursabilă, va fi utilizată pentru extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Urgență "Elena Beldiman" Bârlad.
Contractul a fost semnat la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, din Piatra Neamț, în prezența directorului general al instituției, Vasile Asandei.

"Am fost înștiințat că pe data de 12 februarie contractul a primit ultimele semnături la nivel ministerial, astfel că, luni dimineață, la ora 06.00, am plecat la Piatra Neamț, unde am semnat pentru Bârlad încă un contract cu fonduri europene nerambursabile. După cum se știe, prioritățile pentru actualul meu mandat sunt sănătatea, învățământul și infrastructura. Așadar, după atragerea de fonduri pentru Secția de pediatrie, reușim acum să extindem și să modernizăm și Ambulatoriul, cu bani europeni, pentru ca acesta să ofere serviciile medicale de calitate și moderne pe care le așteaptă și le merită toți bârladenii. Vreau să le mulțumesc public tuturor colegilor din Primaria Bârlad care au muncit alături de mine și la acest proiect iar pe bârlădeni vreau să îi asigur că nu ne vom opri aici, ci mai avem în atenție și alte proiecte, atât de necesare dezvoltării municipiului", a declarat primarul Dumitru Boroș.

Incluzând valoarea acestui ultim contract semnat, numai în ultimii trei ani municipiul Bârlad a reușit să atragă fonduri europene nerambursabile în valoare totală de aproape 27 milioane euro, o premieră absolută pentru localitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img