News Flash:

Primaria Sectorului 3 angajeaza 150 de asistenti personali

6 Aprilie 2021
452 Vizualizari | 0 Comentarii
angajari

Consiliul Local Sector 3 va suplimenta numărul de posturi de asistenţi personali cu 150, după ce în şedinţa de luni a adoptat un proiect pe această temă. Hotărârea prevede că se aprobă reorganizarea DGASPC Sector 3 şi noua organigramă, informează Agerpres.

Cele 150 de posturi vacante de asistent personal vor fi înfiinţate în cadrul Centrului de Consiliere şi Monitorizare Asistenţi Personali din subordinea Direcţiei de Protecţie Socială. Se va asigura, astfel, un total de 750 de posturi de asistent personal.

"Se înfiinţează Creşa 'Ariel', o structură nouă de tip creşă, în subordinea Direcţiei Economice (...). Se înfiinţează 150 de posturi noi de asistenţi personali (...). Totodată, prezenta reorganizare presupune modificări în structurile centrelor/creşelor existente, intervenţii identificate ca fiind imperios necesare a fi realizate pentru a asigura o funcţionare eficientă a instituţiei, în condiţiile actuale determinate de pandemia COVID-19. (...) Toate modificările efectuate au în vedere doar posturi de natură contractuală, nu presupun desfiinţări de posturi ocupate, nu sunt realizate modificări ale posturilor de funcţie publică", prevede referatul de aprobare al hotărârii.

Conform sursei citate, numărul solicitărilor de angajare pentru funcţia de asistent personal a crescut foarte mult, în contextul pandemiei de COVID-19.

Legea bugetului de stat nr. 15/2021 prevede că un procent 90% din totalul cheltuielilor de personal cu asistenţii personali sunt suportate de la bugetul de stat, din cote defalcate din TVA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 23 queries | Mysql time :0.050627 (s)