vineri, 19 aprilie, 2024

Primaria Vaslui promite redeschiderea cinematografului “Independenta”

Distribuie:

Publicat:

Cel mai mare cinematograf din judet, inchis de mai bine de 15 ani ar putea fi redeschis, dupa ce Consiliul Local a aprobat, in ultima sedinta ordinara, preluarea acestuia, in mod gratuit, de la RADEF.

Marile ecrane ale cinematografului Independenta din Vaslui se pot reaprinde in urmatorii trei ani, in cladirea in care a functionat pana in urma cu 15 ani.

Decizia reabilitarii cinematografului a fost luata de primarie dupa ce, in ultima sedinta ordinara, Consiliul Local a aprobat preluarea obiectivului in mod gratuit de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmului (RADEF), cu angajamentul ca-i va pastra destinatia pentru care a fost construit.
Primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval a declarat ca “Intr-un ritm normal de lucru, cred ca, in trei ani de zile, acest cinematograf va putea fi dat in folosinta. Din experienta, pot sa va spun ca un an dureaza expertiza si scoaterea la licitatie a lucrarilor de reabilitare si alti doi ani ar insemna efectiv modernizarea.”

Cinematograful a fost lasat in paragina fapt care a dus la degradarea lui, ba mai mult, de cateva ori a fost si necesara interventia pompierilor deoarece mai multe persoane fara adapost au dat foc in interiorul salii de spectacole pentru a se incalzi pe timpul iernii.

Ca si la Husi, in orasul Vaslui, la aceasta ora nu functioneaza niciun cinematograf.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img