News Flash:

Primarii vasluieni cred ca procesul de colectare a taxelor si impozitelor este o chestiune optionala

20 Mai 2015
1264 Vizualizari | 0 Comentarii
O parte din edilii vasluieni si-au facut deja un obicei din a umbla cu cerutul la forurile superioare pentru a primi fonduri. Partea sensibila a problemei este ca cei mai multi primari nu sunt interesati de colectarea taxelor si impozitelor de la populatia datornica.

„Putem spune ca sunt primari care anul trecut au colectat doar 40% din taxe si impozite. Nu este normal asa. Nu este corect nici pentru comunitate, nici fata de ceilalti primari care fac eforturi sa adune sumele de bani necesare bugetului local”, a spus Vasile Mihalachi, vicepresedintele CJ Vaslui.

Exista si o categorie ingrata de primari care considera ca acest proces de colectare a taxelor si impozitelor locale este o actiune optionala si nu obligatorie.De specificat este si faptul ca mai exista o categorie de edili care se chinuie din greu sa adune datoriile, insa oameni nu au pur si simplu bani, fiind considerate comunitati sub nivelul de trai.

„La sfarsitul anului aveam cam 86% la suta din dari incasate. E un procent foarte bun daca tinem cont de nivelul de trai. Este mai greoi cu amenzile, dar prin procedurile legale vom incerca sa recuperam cat de cat. Pe unele le mai transformam in munca in folosul comunitatii, dar este o procedura mai greoaie”,  spun primarii.

edilii vasluieni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1442 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015079 (s)