News Flash:

Primarii vasluieni ignora instruirea in caz de urgenta. Prefectul Puica vrea ca toate institutiile sa intre in legalitate

27 Noiembrie 2015
2588 Vizualizari | 2 Comentarii
Joi, 26 noiembrie, in judetul Vaslui a avut loc Sedinta Colegiului Prefectural, in cadrul careia, col. Neculai Olaru, seful ISU VASLUI, a declarat ca o parte din primarii vasluieni sunt dezinteresati de instructajele pe care institutia din subordinea sa o face.

„Este o problema cu modul in care suntem perceputi. Noi organizam frecvent instruiri cu primarii din judet si multi pleaca de la aceste activitati cu lectiile invatate, dar sunt si unii primari total dezinteresati cu privire la activitatile pe care le facem. Noi avem disponibilitae sa organizam o noua instruire la care sa participe primarii care nu au venit la celelalte activitati similare”, a declarat col. Neculai Olaru.

La randul sau, prefectul judetului, Andrei Puica, a solicitat o mai buna pregatire a reprezentantilor serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta din judet.

Seful ISU Vaslui, col. Neculai Olaru a facut in cadrul Sedintei Colegiului Prefectural, o prezentare a situatiilor de urgenta inregistrate de la inceputul acestui an la nivelul judetului si a trecut in revista activitatile pe linie de prevenire si protectie civila ale institutiei.

Prefectul Andrei Puica i-a indemnat pe subordonatii de la nivelul insitutiilor sa pregateasca si sa clarifice situatiile privind avizele PSI. Prefectul de Vaslui a mai sustinut faptul ca toate insitutiile vasluiene trebuie sa intre in legalitate si sa primeasca avizele necesare.

„Sefii tuturor institutiilor trebuie sa faca adrese oficiale catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pentru a afla daca au sau nu nevoie de avize sau de autorizatii, pentru ca se poate functiona si fara aceste documente, in cazul anumitor cladiri. Depinde foarte mult cand au fost construite cladirile, daca au suferit modificari de structura”, a declarat prefectul de Vaslui.
 Andrei Puica a precizat ca Palatul Administrativ Vaslui, cladire in care functioneaza Institutia Prefrectului, nu detine o astfel de autorizatie. „Palatul Administrativ a fost construit in anul 1973, nu a fost nevoie nici de avize nici de autorizatii si cladirea nu a suferit modificari de structura. Cladirea nu are autorizatie, dar nu are nici nevoie. Avem extinctoare, avem tot ce ne trebuie”, a mai spus prefectul Andrei Puica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0979 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031994 (s)