News Flash:

Primarii vasluieni si investitiile fara cap

26 Ianuarie 2017
2733 Vizualizari | 0 Comentarii
Unii dintre edilii judetului Vaslui tin mortis sa demonstreze ca nu au minte. Asa se face ca in fiecare an unii primari se evidentiaza prin tot felul de investitii fara cap. La puiesti, de exemplu, primaria a platit peste un milion de lei pentru o cresa de care se bucura insa doar 9 copii, desi capacitatea cresei e de 3 ori mai mare. Zilele acestea au venit la cresa 5 copii, iar cei care au grija de ei sunt tot 5 la numar: educatorul, asistentul medical, ingrijitorul, bucatarul si administratorul.

 „Pai sapte, sase copii, cinci, sub cinci nu prea, mai putin. Capacitatea este de 30 de copii,” precizeaza Tatiana Opria, administrator la cresa din Puiesti. Desi in comuna Puiesti sunt 40 de copii de varsta cresei, doar 9 dintre sunt inscrisi pe lista institutiei. Patru nu au mai venit pentru ca sunt bolnavi.

„As vrea parintii sa deschida ochii pentru ca copilul aici socializeaza, se integreaza. Am incercat sa-i conving, ei sunt asa din mama in bunici indoctrinati ca vai de mine nu,” spune Violeta Carpe, educator.

„Nu il dam asa la cresa pe ochi frumosi, sa ni-l tina cineva degeaba. Trebuie platit! Nu am avut posibilitate sa-l dam la cresa,” spune un parinte.

„Il duc din octombrie, sunt multumita de cresa, de conditiile pe care le au acolo,” adauga altul.
Traseistul Costel Moraru, un personaj care fuge de la un partid la altul in functie de interese, sustine ca atunci cand s-a gandit sa construiasca o cresa cu aproape un milion jumatate de lei, bani europeni, intentia a fost sa le vina in ajutor mamelor cu copii mici. Fie ca locurile sunt sau nu ocupate, autoritatile locale trebuie sa acopere toate cheltuielile. „Cheltuielile cu salariu sunt suportate de catre primarie, din bugetul local. Asa, estimand e vorba de 7.000 pe luna. (La cat se ridica cheltuielile pentru cresa, pe luna?) Daca luam in calcul si salariile cam 10.000 pe luna,” explica Costel Moraru, primar comuna Puiesti. Pentru o luna la cresa, parintii trebuie sa plateasca 70 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 36 queries | Mysql time :0.015522 (s)