vineri, 29 martie, 2024

Primarul Devei ii spulbera pe minerii `acum platiti` din Valea Jiului: Si-au primit salariile si toate sporurile posibile, dar carbune tot nu este!

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Deva, Florin Oancea, le bate obrazul minerilor din Valea Jiului. El susține că deși aceștia și-au primit salariile integral și ”toate sporurile posibile”, cărbunele necesar funcționării Termocentralei de la Mintia care alimentează Deva cu energie termică întârzie să vină:

”Am avut un protest în stradă al devenilor rămaşi fără căldură şi apă caldă, precum şi al unor sindicalişti de la Termocentrala Mintia. Vreau să vă spun că sunt TOTAL de partea lor, sunt de partea noastră, a devenilor!

Noi am plătit pentru serviciile Termocentralei Mintia, este normal ca Termocentrala să furnizeze căldura şi apa caldă pentru care noi, devenii, am plătit! Este normal ca minerii din Valea Jiului, care au primit salariile şi toate sporurile posibile, să înceapă să dea cărbune pentru Termocentrala Mintia, ca devenii să poată avea apă caldă şi căldură!

Termocentrala Mintia nu poate funcţiona fără cărbunele din Valea Jiului! Noi, devenii, aşteptăm ca şi ei să onoreze contractul pe care noi l-am plătit la zi, de fiecare dată.”, a spus Florin Oancea în prezența președintelui PNL, Ludovic Orban, aflat în vizită în județul Hunedoara.

Reamintim că în acest moment Termocentrala Mintia care depinde de huila extrasă din Valea Jiului este oprită din cauza lipsei totale de cărbune. Din această cauză elevii din Deva nu pot merge la școală, iar peste 5000 de apartamente din oraș nu au căldură.

Minerii din Valea Jiului și-au primit integral salariile și sporurile după o grevă spontană de câteva zile care a paralizat Termocentralele de la Paroșeni și Mintia. La acel moment primarul Devei, Florin Oancea, a criticat dur acțiunea minerilor care au lăsat orașul fără căldură.

În același context primarul Devei a salutat Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) subliniind că României i-au fost alocate 30,5 miliarde euro.

Nu în cele din urmă, Florin Oancea i-a urat ”Bine ai revenit!” lui Traian Berbeceanu, care după experiența de prefect al Capitalei revine în sânul organizației PNL Hunedoara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img