luni, 18 martie, 2024

Primarul din Iași, ATACAT cu iaurt de un protestatar, în Piața Unirii

Distribuie:

Publicat:

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu iaurt, în Piața Unirii, la Ziua Unirii Principatelor Române, anunță România TV. Bărbatul, un pensionar, a fost preluat de jandarmi, în timp ce edilul a intrat în Hotelul Traian să se spele.

Din primele informații, atacatorul nu ar avea legătura cu gruparile din piata care sustin Autostrada Unirii.

"Un domn s-a desprins din mulțime și a reproșat așa, la adresa României în general, o frustrare pe care a acumulat-o. A declarat că este un militar în rezervă și probabil că a acumulat diverse frustrări. Este din afara județului Iași, a spus că este din Ploiești sau Pitești. Noi am vrut să rămâne în spiritul festiv al zilei de 24 ianuarie. Nu pot să-i reproșez mare lucru, pentru că dacă a ajuns în această situație înseamnă că noi toți avem o vină. Dacă a dispărut dialogul și decența la momentele istorice al românilor, toți avem o vină, inclusiv clasa politică", a declarat primarul din Iași.

În jur de 1000 de oameni au luat parte duminică evenimentele care au marcat Unirea Principatelor. O parte din eu au protestat față de întârzierea construirii autostrăzii A8, Autostrada Unirii. Nervos, unul dintre manifestanți a aruncat cu iaurt spre primarul Mihai Chirica.

Ceremonia care a marcat evenimentele dedicate Unirii a fost una restrânsă, urmată de depunere de coroane

sursa: stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img