News Flash:

Primarul din Puiesti trage teapa organizatorilor festivalului antifracturare ManiFEST

4 Decembrie 2014
2134 Vizualizari | 1 Comentarii
Primarul de la Puiesti, membru al PNL anterior ordonantei de urgenta a Guvernului Ponta privind migratia primarilor, a schimbat barca in urma OUG, in cautare de “sprijin” politic de la Partidul Stat (pe atunci). Odata cu el, au trecut la PSD alti trei consilieri, din cei 11 care erau din alte partide decat PSD, si implicit, la nivel declarativ, impotriva proiectului Chevron din localitate. Schimbarea de macaz politic a primarului s-a vazut imediat in comportamentul primarului Costel Moraru de la Puiesti vizavi de organizatorii ManiFEST, si probabil, si in relatia lor cu lupta antifracturare.

Festivalul ManiFEST a fost pentru organizatori un bun test de a verifica cat este de atasat primarul cauzei antifracturare, asa cum ii placea sa fie prezentat de presa. Inainte de festival, organizatorii au negociat cu primarul de la Puiesti ca acesti sa puna la dispozitia organizatorilor suma necesara transportului artistilor la festival, ca si contributie in bani a Primariei Puiesti pentru Festivalul ManiFEST. In acest scop, unul dintre co-organiztori, Grupul de Interventia Civica a semnat cu Primaria Puiesti un contract, a carui semnare a tot fost taraganata de Primarie, pe suma de 4000 de lei, bani achitabili de catre Primarie in contul GIC Brasov.

Desi contractul trebia semnat mai devreme si GIC trebuia sa primeasca banii inca inainte de inceperea festivalului, acest lucru nu s-a intamplat, astfel ca organzitorii festivalului ManiFEST au fost nevoiti sa imprumute cei 1000 de euro de la o persoana fizica. Vreme de trei luni de la incheierea festivalului, organizatorii au vrut sa creada in buna-credinta a primarului de la Puiesti, insa acesta, dupa ce s-a plans in prima faza de cuferele goale ale Primariei Puiesti, a trecut la o alta strategie: nu a mai raspuns telefoanelor organizatorilor. Intre timp, acum aproape doua luni, pentru ca nu a platit, primaria Puiesti a primit o somatie de plata de la GIC, cu confirmare de primire. Mentionam faptul ca in sedinta consiliului local Puiesti din 30 august s-a votat ca suma respectiva de bani sa fie contrbutia Primariei Puiesti, impreuna cu votul in unanimitate legat de organizarea festivalului ManiFEST.

Astazi, organizatorii l-au sunat din nou pe primarul Moraru, amintindu-i de datorie. Raspunsul, in prima faza, a fost, ca si pana acum: “poate saptamana aceasta” (auzisem acest raspuns deja de mult prea multe ori). Dupa ce am intrebat “cum putem sa ne asiguram ca nu este doar o promisiune desarta, ca si pana acum, intrucat primaria nu a demonstrat bunavointa pana acum” – neraspunzand in multiple randuri telefoanelor organizatorilor -, primarul Costel Moraru a raspuns enervat “nu am nicio obligatie fata de  voi”, dupa care a inchis telefonul in nas organizatorilor. Acest comportament arata clar ca primarul Moraru a schimbat tabara in ceea ce priveste lupta antifracturare, ca si primarul Horatiu Carausu de la Bacesti, si el declarandu-se in primavara lui 2013, impotriva exploatarii gazelor de sist la Bacesti, dupa care si-a schimbat pozitia la 180%.

Bineinteles, si pe perioada festivalului primarul Costel Moraru nu si-a achitat aproape niciunul din angajamentele si promisiunile facute fata de organizatorii festivalului ManiFEST. Doar prezenta si implicarea extrem de dedicata a domnului consilier Roma David a salvat aparentele implicarii Primariei Puiesti in organizarea festivalului ManiFEST, care a ramas, pana la urma, in cea mai mare parte, la nivel declarativ. Astfel, primarul Costel Moraru a pozat in aparator al drepturilor puiestenilor in fata Chevron, avand, de fapt, o implicare mai mult decat minora in desfasurarea festivalului ManiFEST, toata munca fiind, de fapt facuta de domnul consilier Roma David.

In acest moment, datoria catre Gianina Fiordean, persoana privata care a imprumutat organizatorilor suma datorata de primarie, pentru a putea face platile catre artisti este, bineineles, neachitata si cu siguranta nu va putea fi achitata cu banii de la Primaria Puiesti, decat in urma unui proces lung si anevoios. Intrucat persoana respectiva are nevoie de bani si i-a rugat pe organizatori sa faca tot posibilul sa returneze aceasta suma cat mai curand, va rugam sa sprijiniti prin donatii la adunarea sumei ramase ca datorie pentru persoana fizica, adica 670 de euro (3000 RON).

Pana la finalul anului vom face public si bugetul festivalului ManiFEST, pentru transparenta. Speram ca pana la acea ora suma necesara acoperirii datoriei sa fie stransa din donatii si sa putem avea bugetul festivalului definitivat.

Bineinteles, organizatorii vor da Primaria Puiesti in judecata pentru neonorarea datoriei catre Festivalul ManiFEST. Acest episod regretabil cofirma ceea ce Eugen David ii avertizase pe organizatorii ManiFEST  la FanFest: “nu aveti incredere in autoritati!”

Mai mult, ne asteptam ca situatia luptei antifracturare de la Puiesti sa se fi schimbat, prin migrarea politica a primarului si a celor trei consilieri. Astfel, in ipoteza sosirii sondei de la Puiesti, satenii nu vor beneficia de sprijinul primarului, asa cum li s-a promis anterior. Speram ca macar consilierii care se declara antifracturare sa fi ramas majoritati in consiliu, desi ultimele miscari de la Puiesti ne ingrijoreaza foarte tare in legatura cu viitorul luptei antifracturare la nivel local.

farafracturare.ro

Conturile in care se pot face donatiile sunt (specficati “pentru datoria Manifest”):

Cont in lei: RO61BTRL04101201E20029XX,

Deschis la Banca Transilvania

Beneficiar Olteanu Mariana.

 

Cont in euro, in banca germana (fara taxe si nebunii, ca la bancile romanesti), recomandabil pentru cei care doneaza din afara Romaniei:

IBAN: DE72 1007 0024 0509 2564 00

Bic/Swift: DEUTDEDBBER

Deschis la: Deutsche Bank.

Beneficiar: Olteanu Mariana

guvernului ponta puiesti organizatorii manifest
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017290 (s)