luni, 18 martie, 2024

Primarul Dumitru Boroș a aniversat o bârlădeancă ce tocmai a împlinit 100 de ani!

Distribuie:

Publicat:

Ajunsă la venerabila vârstă de 100 de ani, bârlădeanca Niculina Cazacu s-a bucurat de o aniversare cu surprize: primarul Bârladului, Dumitru Boroș, a ținut să o felicite personal. Duminică, 2 octombrie, chiar în ziua în care a împlinit un secol de viață, primarul Dumitru Boroș a făcut o vizită la domiciliul bătrânei. Un buchet de flori, un tort, o diploma de aniversare și un mic sprijin financiar au fost darurile pe care edilul-șef al Bârladului i le-a oferit femeii, pe lângă tradiționalele urări de bine.

”Sunteți un exemplu pentru noi toți și nu putem decât să vă dorim tot binele din lume și să vă bucurați în continuare de frumoasa familie pe care o aveți. Este extraordinar cum ați reușit să ajungeți la această vârstă venerabilă. Știu că ați trecut prin multe, dacă ar fi să ne gândim doar la faptul că ați trăit și simțit pe propria piele grozăviile celui de al II-lea Război Mondial, despre care noi doar aflăm informații din cărți sau din documentarele TV. La mulți ani și să vă dea Dumnezeu sănătate și clipe liniștite alături de cei dragi”, a fost mesajul primarului Dumitru Boroș.

Niculina Cazacu s-a născut pe 2 octombrie 1922 în Bârlad, într-o familie de oameni simpli, cu 6 copii, părinții săi find Floarea și Ion Dumitriu. Copilăria si adolescența și le-a petrecut în orașul natal, iar la vârsta de 19 ani, respectiv în anul 1941, la data de 11 octombrie, s-a căsătorit cu Ștefan Cazacu, construindu-și o căsuță în zona Grădinii Publice.Din dragostea celor doi, în perioada 1941-1944, s-au născut primii doi copii ai familiei, Neculai și Margareta. Ca un bun și vrednic cetățean al urbei Bârladului, Ștefan Cazacu a slujit sub drapel, apărandu-și țara, în cadrul Regimentului 12 Dorobanți, până în luna august 1944, când a fost luat prizonier în U.R.S.S. Cu voia Domnului, după 2 ani de prizonierat, în luna august 1946, omul s-a alăturat din nou familiei, care în următorii ani s-a mărit cu încă cinci copii. Cei șapte copii au crescut și, la rândul lor, și-au întemeiat propriile familii și au adus pe lume nu mai puțin de 11 nepoți pentru buna Niculina. Soarta a făcut ca și în momentul de față, la un secol de viață, Niculina Cazacu să se bucure de toți cei șapte fii și fiice și 11 nepoți, cărora, între timp, li s-au mai alăturat 15 strănepoți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img