vineri, 29 martie, 2024

Primarul municipiului Bârlad, vizitat de campioana olimpică Constantina Diță-Tomescu

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, de la ora 17.00, primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a primit vizita atletei de talie mondială, medaliată cu aur a Jocurilor Olimpice de la Beijing (2008), la proba de maraton, Constantina Diță-Tomescu.

Întâlnirea a fost prilejuită de turneul național de promovare al cunoscutei atlete, aflată în cursa pentru președinția Federației Române de Atletism. Gândurile Constantinei, alintată de public Pușa Tomescu, s-au îndreptat în special către pepiniera de atleți pe care Bârladul i-a dat țării, în ultimii ani.

„Am avut timp mereu pentru Bârlad și chiar am vrut să îmi rup din timpul meu un moment special pentru Bârlad, pentru că acest oraș a avut și are în continuare atleți de marcă. Nu-l putem uita cel mai mare atlet al orașului, pe Marcel Ionașcu, vicecampion european la 3.000 metri obstacole și medaliat cu bronz la echipe, juniori. De asemenea, tot el este foarte aproape acum de a se califica la Europene. De aceea mă bucur foarte mult să fiu la Bârlad, să văd cu ochii mei ce se întâmplă în acest veritabil centru de pregătire a atleților de calitate. Am fost și am vizitat baza de pregătire, motiv pentru care vreau să îl felicit pe domnul profesor Lucian Bolgar, care face aici lucruri exemplare. Am discutat cu toți copiii de acolo și îmi exprim convingerea că mulți dintre ei îmi vor călca pe urme și vor ajunge la campionatele mondiale și chiar la jocurile olimpice. Voi trece cu mare drag prin orașul dumneavoastră ori de câte ori voi ajunge în zonă!”, a declarat Pușa Tomescu.

„Păstrarea tradițiilor sportive ale Bârladului este un lucru extrem de important pentru locuitorilor muncipiului nostru. Vă asigur că atletismul este o asemenea tradiție, la fel cum este rugby-ul sau gimnastica, cu care ne mândrim în aceeași măsură. Vă așteptăm să ne călcați pragul ori de câte ori sunteți în regiunea istorică a Moldovei lui Alexandru Ioan Cuza și să ne onorați cu prezența. Vă dorim succes în cursa pentru președinția Federației Române de Atletism! Să ne revedem sănătoși!”, a declarat primarul Dumitru Boroș, la finalul întâlnirii de câteva zeci de minute cu renumita medaliată olimpică.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img