vineri, 29 martie, 2024

Primarul si consilierii se cearta, satenii n-au apa

Distribuie:

Publicat:

O cearta intre primar si consilierii locali lasa fara apalocuitorii unei comune din Vaslui. Oamenii aduc apa de care au nevoie in gospodarii cu galetile, de la mare distanta, pentru ca lucrarile la un put care alimenteazareteaua publica nu sunt terminate. S-au oprit in clipa in care consilierii l-au acuzat pe primar ca a sapat putul ilegal.

La cismelele din comuna Suletea din Vaslui nu mai curge apa, dupa ce putul din care era alimentata reteaua publica a secat. Pentru toate nevoile din gospodarie, oamenii trebuie sa aduca apa, cu galetile, de la cele cateva fantani din zona.

La initiativa primarului, a fost sapat un put nou, dar lucrarea a ramas neterminata. Viceprimarul si consilierii locali sunt cei care se opun si sustin ca putul este construit pe un teren privat.

„Aici avem putul care are o adancime de 200 de metri si avem 160 de metri liniari de apa, un debit suficient pentru a asigura apa pentru intreaga localitate”, spune primarul.

„A forat pe pamant privat din banii cetatenilor”, spune insa consilierul local Artene Costel.

„N-am fost de acord, nu datorita faptului ca nu vrem sadam apa la cetateni, ci pentru ca este ilegal. Am recurs la o plangere penala care a fost facuta de toti consilierii‎ care s-au opus acestui foraj”, spune si Gigel Dragnea, viceprimar.

In apararea lui, edilul spune ca, din contra, a vrut sarespecte legea, dar si sa faca economie.

‎„Initial a fost vorba sa sapam undeva in rapa, la 270 de metri de aici. Erau niste cheltuieli inutile si executantul, pentru ca el este expert in ale forajului, ne-a spus din start ca nu vom primi niciodata aviz de la Apele Romane si de la Mediu”, spune primarul Ciprian Tamas.

Ca sa finalizeze lucrarile la noul put, primarul comunei a inceput sa stranga semnaturi de sustinere de la localnici. Ancheta declansata de procurori, la sesizarea consilierilor, va stabili daca edilul a incalcat sau nu legea. Pana atunci, insa, oamenii din sat vor contiua sacare cu galeata apa de care au nevoie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img