joi, 18 aprilie, 2024

Primele condamnari in DOSARUL MICROSOFT: Pinalti 3 ani cu executare, Dorin Cocos si Gabriel Sandu cate 2 ani

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au condamnat in prima instanta, in dosarul Microsoft, pe omul de afaceri Nicolae „Niro” Dumitru la un an si 6 luni cu suspendare, pe Gheorghe „Pinalti” Stefan la 3 ani cu executare, pe fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu la doi ani de inchisoare cu executare, pe omul de afaceri Dorin Cocos la 2 ani cu executare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dat prima decizie in dosarul “Microsoft”, astfel ca trei dintre cei cercetati, Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan, au primit condamnari cu executare, in timp ce omul de afaceri Dumitru Nicolae a primit o pedeapsa cu suspendare.

Omul de afaceri Dorin Cocos a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si spalare de bani, instanta dispunand confiscarea a peste trei milioane de euro in cazul acestuia.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, a fost condamnat la doi ani de detentie pentru de luare de mita si spalare de bani, instanta dispunand in cazul sau confiscarea a peste doua milioane de euro.

In cazul lui Gheorghe Stefan, fost primar in Piatra Neamt, magistratii ICCJ au dat o sentinta de trei de ani inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta, iar instanta a decis confiscarea a peste trei milioane de euro.

Omul de afaceri Dumitru Nicolae a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare pentru trafic de influenta, fiindu-i confiscat un milion de euro si fiind obligat de instanta sa presteze munca in folosul comunitatii la Admnistratia Domeniului Public Sector 2.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img