sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Primele consecinte ale protestelor si activismului: Magistratii au ramas in urma cu munca

Distribuie:

Publicat:

După o lună de proteste la adresa modificărilor legislative, inclusiv prin întreruperea activităţii şi manifestaţii în stradă, magistraţii au rămas în urmă cu munca. Cel puţin aşa reiese din propriile postări pe reţelele de socializare. Doi dintre magistraţii-activişti – judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul Alexandra Lăncrănjan – şi-au petrecut ziua de sâmbătă la birou.

Dacă Lăncrănjan este printre organizatorii protestelor de pe scările Curţii de Apel Bucureşti, Danileţ şi-a împărţit timpul de peste săptămână între live-uri de la proteste şi lecţii de educaţie juridică în şcoli.

Când întrerupi activitatea voluntar (din diverse motive) se pune întrebarea: Dacă vii la serviciu în weekend, faci ore suplimentare sau recuperezi? Și dacă recuperezi orele petrecute pe scările sau în fața unor instituții, se pune întrebarea: Cui ai vrut să atragi atenția? Autorităților? Aparent, nu, pentru că în weekend vii să muncești ce nu ai muncit când trebuia să o faci. În concluzie, singurii care au avut de suferit sunt justițiabilii, pentru că ei nu pot veni la termene în weekend.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img