joi, 25 aprilie, 2024

Primele semne care iti spun ca ai probleme in zona intima

Distribuie:

Publicat:

Discutiile despre sanatatea vaginului pot fi considerate de catre multe persoane drept un subiect tabu.
Cu toate acestea, de sanatatea lui depinde o relatie sexuala sanatoasa si multe implicatii pe viitor ale femeii.

Exista un lichid natural care iese din vagin, iar acesta variaza in consistenta, textura si miros in corpul femeii de la zi la zi, de la saptamana la saptamana, ori de la luna la luna. In cazul unei femei sanatoase, aceasta secretie este incolora, clara si fara miros.

Semnele care trebuie sa te trimita imediat la medic

In cazul unei alergii la latex ori de la alte obiecte care intra in vagin, precum tampoane interne sau cupa menstruala, secretiile vaginale se pot modifica.

In cazul in care observi orice schimbare a secretiilor tale vaginale, mergi la un consult medical. In timpul pubertatii, mai multi hormoni lucreaza impreuna pentru dezvoltarea propice a vaginului, a uterului, precum si a ovarelor.

Hormonii progesteron si estrogen contribuie la evolutia vaginului adult, iar fiecare dezechilibru are consecinte nefaste asupra lui.

Alimente care curata si detoxifica zona intima

Ectopia cervicala este asociata cu estrogenul, fiind astfel mai frecventa la femeile tinere si la cele care iau anticonceptionale orale. In aceste cazuri, cervixul se exteriorizeaza si tinde sa secrete mai multa leucoree, iar acest lucru poate fi o cauza de disconfort.

Daca PH-ul vaginului se altereaza, se ajunge la candidoza, insotita de roseata, umflatura si durere in timpul urinarii, iar secretia este una alba si cu aspect de branza.

Vaginoza bacteriana este o alta consecinta a unui vagin nesanatos, iar mirosul de peste ar trebui sa trimita orice femeie de urgenta la medic.

Infectiile cu transmitere sexuala pot afecta vaginul unie femei si pot determina modificari ale secretiilor. Chlamydia, gonoreea sau Trichomonas pot fi asimptomatice, insa pot fi observate la o simpla analiza a consistentei, a culorii si a mirosului secretiei vaginale.
In momentul in care observi orice modificare a consistentei secretiei vaginale, trebuie sa mergi la medic si sa fii consultata.

sursa:revistateo

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img