marți, 23 aprilie, 2024

Primele simptome ale ficatului gras

Distribuie:

Publicat:

Ficatul gras nonalcoolic este o afectiune care se refera la acumularea de grasime in ficat chiar si pentru oamenii care consuma foarte putin sau nu consuma deloc alcool.

In cazul unelor persoane, grasimea acumulata duce la inflamare si daune severe in ficat, instalandu-se o boala si mai periculoasa cunoscuta sub numele de steatoza hepatica. Steatoza hepatica este incarcarea cu grasime in exces a ficatului, ce poate aparea chiar daca persoana in cauza nu consuma deloc alcool

Cauzele afectiunii ficatului gras nonalcoolic
 

Aceasta boala apara atunci cand ficatul nu mai poate procesa grasimea si aceasta se imbiba in tesuturile ficatului. Este un simptom al sindromului metabolic, ce apare in caz de diabet sau pre-diabet, mai ales in cazul persoanelor cu greutate peste normalitate sau in cazul persoanelor obeze ce au nivelul lipidelor din sange ridicat si o tensiune ridicata.

Conform statisticilor, boala ficatului gras nonalcoolic afecteaza 1 din 3 sau 1 din 5 adulti si peste 1 din 10 copii la nivel global. Obezitatea este considerata principala cauza a infiltrarii grasimii in ficat si se estimeaza ca doua treimi din adultii obezi si jumatate din copiii obezi sufera de aceast afectiune.

Nu este foarte clar cum se dezvolta boala ficatului gras nonalcoolic sau steatoza hepatica, dar cercetatorii au reusit sa identifice cativa factori declansatori:

– Stresul oxidativ – este cauzat de un dezechilibru intre productia de oxigen reactiv si capacitatea sistemului biologic de a detoxifia cu rapiditate reactivii intermediari sau de a repara cu usurinta prejudiciile rezultate. Ficatul este grav afectat de stresul oxidativ

– Producerea si eliberarea de proteine inflamatoare toxice chiar de catre celulele inflamate ale pacientului, celulele ficatului sau celulelor de grasime

– Moartea celulelor ficatului cunoscuta sub numele de aptoza

– Inflamarea tesutului adipos si inflitrarea cu celule albe ale sangelui

– Bacteriile din intestine pot fi, de asemenea, o cauza a inflamarii ficatului

Simptome ale bolii ficatului gras nonalcoolic

Multi dintre cei care sufera de aceasta boala pot prezenta simptome abia sesizabile, sau chiar niciun simptom, dar exista, totusi, cateva semne care indica prezenta acestei afectiuni, printre care:

1. Probleme de concentrare

2. Dureri si crampe abdominale (copiii pot avea dureri in partea centrala sau in partea superioara a abdomenului)

3. Lipsa de putere si oboseala cronica

4. Modificarea culorii pielii pielii – cei care sufera de boala ficatului gras nonalcoolic se pot confrunta cu prezenta unor pete negre, asemenea unor petice, pe gat

Remedii naturale pentru vindecarea ficatului gras nonalcoholic

Persoanele care sunt afectate de boala ficatului gras nonalcoolic trebuie in primul rand sa slabeasca pentru a reduce nivelul de grasime din ficat si sunt adesea supuse unei medicamentatii pentru a micsora nivelul lipidelor, echilibra nivelul de insulina si reduce inflamarea ficatului.

Daca si voi va numarati printre cei care sufera de boala ficatului gras nonalcoolic, va prezentam cateva remedii naturale care va pot vindeca de aceasta afectiune:

1. Radacina de Ghimbir

Alimentele care sunt bogate in fibre au rolul de a mentine sanatatea tractului digstiv permitand eliminarea toxinelor din corp. Unul dintre aceste alimente este radacina de ghimbir. Va puteti prepara un ceai de ghimbir prin fierberea catorva bucatele de radacina de ghimbir in apa calda sau in ceai verde. De asemenea, puteti introduce ghimbirul in dieta zilnica adaugandul-l in salate sau smoothie.

2. Planta Armurariu

Armurariul este o planta care se foloseste de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat si vezica biliara. Aceasta planta inltura toxinele care sunt prezente in ficat si, potrivit unui studiu, are capacitatea de a reduce rata decesului pentru cei care sufera de afectiuni ale ficatului.

3. Turmericul

Deja nu mai este un secret ca turmericul este un puternic anti-inflamator. Daca veti adauga turmeric in alimentatia de zi cu zi, va puteti reduce inflamatia din corp si trata problemele digestive. Turmericul poate fi adaugat drept condiment in mancarurile gatite sau puteti prepara ceai din turmeric.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img