miercuri, 27 martie, 2024

Primul caz de FAKE NEWS: Autoritatile INFIRMA ca angajata unei mari multinationale are coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat, luni seara, că informația privind o tânără corporatistă, la care s-a confirmat coronavirusul este fake news. „În momentul de față nu există un caz pe teritoriul României cu virusul cel nou”, a spus el.

„E adevărat că la Matei Balș am făcut o serie de teste și că toate au ieșit negative. Deci știrea este falsă (…) În acest moment nu e niciun test în lucru, pentru că nu e cazul să facem o serie de teste. Au fost făcute teste. Au fost toate negative. În momentul de față nu există un caz pe teritoriul României cu virusul cel nou”, a spus Streinu Cercel, luni seara.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că nu există niciun caz confirmat pe teritoriul României de infecție cu coronavirus.

„Nu avem niciun caz pozitiv, la acest moment, pe teritoriul României”, a spus Costache.

Și șeful DSU, Raed Arafat, a susținut că știrea cu corporatista cu coronavirus este falsă și le recomandă cetățenilor să verifice orice fel de informație.

„Știri false au apărut de câteva zile. De oriunde unde citesc informația, să o verifice pe site-urile speciale, în niciun caz să nu creadă toate informațiile care nu sunt verificate. Alții poate au un scop în ce fac. Până nu apare într-un site oficial, înseamnă că informația nu e verificată, nu e veridică”, a afirmat Arafat.

La rândul său, ministrul de Interne, Marcel Vela a făcut un apel către reprezentanții presei să dea dovadă de responsabilitate.

„Eu fac un apel la dvs. ca să tratați cu responsabilitate, indiferent de publicație, ca să nu răspândim zvonuri care nu sunt reale. De aceea vom constitui un grup de lucru mâine. Actul de responsabilitate nu e doar al instituțiilor, este și al jurnaliștilor. Trăim toți în România și toți putem scăpa de coronavirus sau putem să avem probleme, indiferent dacă suntem politicieni sau dacă ne ocupăm de un alt obiect de activitate”, a spus Vela.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img