marți, 16 aprilie, 2024

Primul metru de autostrada din Moldova, construit de un om de afaceri. Cat l-a costat

Distribuie:

Publicat:

Stefan Mandachi, un om de afaceri din Suceava, a construit din banii sai primul metru de autostrada din Moldova, pentru care a platit 4.500 de euro.

El a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca primul metru de autostrada a fost construit intre Voronet si Putna, urmand sa fie inaugurat pe 15 martie la ora 15.00, informeaza Monitorul de Suceava.

Singurul metru de autostrada din Moldova a fost realizat in sapte ore cu o echipa de 17 muncitori. Au fost folosite un escavator cu gheara pe roti, un escavator tip macara cu senile, un buldozer tasator, doua camioane cu remorca, un camion cu betoniera, doua microbuze, o vola, sase lopeti, doua dreptare, doua drujbe, patru ciocane, 4.17 metri cubi de beton, 36 de metri patrati de plasa de fier, un kilogram de cuie, trei kilograme de vopsea, 36 metri cubi de balastru, opt metri liniari de teava rectangulara de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru parapetii de protectie sosea si 12 metri liniari de teava rectangulara de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru sustinerea afisajelor si indicatoarelor rutiere, informeaza Adevarul.

Astfel, in semn de protest fata de lipsa autostrazilor, la ora inaugurarii va intrerupe activitatea celor 40 de restaurante de tip fast-food pe care le detine in intreaga tara.

Mandachi a mai precizat ca initiativa sa este un gest de protest fata de lipsa autoritatilor privind constructia de autostrazi in zona Moldovei, dar si in restul Romaniei. Totodata, el a subliniat ca gestul sau este unul personal si ca nu face parte din niciun partid.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img