miercuri, 24 aprilie, 2024

Prin Vama Leuseni vor trece din seara asta doar cetatenii Republicii Moldova

Distribuie:

Publicat:

Din seara zilei de marti, 17 martie, ora 20:00, prin Punctul Vamal Leuseni spre Republica Moldova nu vor mai putea trece cetatenii straini. Aceesul prin vama va fi permis doar cetatenilor din R.M . Aceasta masura radicala vine in contextul declansarii Starii de Urgenta pentru prevenirea raspandirii virusului COVID-19 – coronavirus .  Practic toate persoanele care pana in seara aceasta tranzitau punctul vamal pentru a alimenta si a face cumparaturi, vor fi intoarse din drum .  MASURA ESTE UNA TEMPORARA PE DURATA STARII DE URGENTA .

Si nu numai Leuseni, dar si Sculeni, Costesti si Giurgiulesti-Galati…

R. Moldova va institui stare de urgenţă ca urmare a pandemiei de coronavirus. Decizia Guvernului a fost transmisă Parlamentului.Instituirea stării de urgenţă va permite Guvernului și autorităților să mobilizeze mai multe resurse, să poată acționa cu mai cu multe capacități pe toate ariile de combatere a epidemiei, a declarat premierul Ion Chicu.

 Este prima dată în istoria independenței R. Moldova când se instituie regimul stării de urgență. Guvernul a propus instituirea acestui regim pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia finală urmează a fi luată de Parlament care se întrunește marţi în şedinţă. Starea de urgenţă va oferi împuterniciri mai largi autorităţilor, inclusiv poliţiei, a menţionat Ministrul de Interne, Pavel Voicu:

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img