joi, 28 martie, 2024

Principalele beneficii ale consumului frecvent de ulei de avocado

Distribuie:

Publicat:

L-ai vazut pe rafturile magazinelor dar nu l-ai incercat pana acum? Uleiul de avocado iti poate aduce avantaje importante pentru protectia organismului, iar gustul nou te va face sa-l utilizezi cu mult entuziasm. Iata care sunt principalele beneficii ale consumului frecvent de ulei de avocado:
 
1. Reducerea simptomelor artritei. Artrita este o afectiune caracterizata prin inflamarea incheieturilor. Osteoartrita, care se manifesta prin deteriorarea cartilajului de la nivelul incheieturilor, este cea mai frecvent diagnosticata forma de artrita. In cadrul unui studiu realizat in 2015 s-a constatat ca nutrientii din componenta uleiului de avocado si soia pot reduce durerea si amorteala specifice osteoartritei. In plus, efectul analgezic este foarte accentuat in cazul pacientilor diagnosticati cu osteoartrita la nivelul genunchiului sau soldurilor.
 
2. Protectia ochilor. Uleiul de avocado contine luteina, un carotenoid care se regaseste in mod natural la nivelul ochilor. Luteina este un antioxidant esential pentru protectia sanatatii oculare, iar consumul frecvent al acestui nutrient reduce riscul de cataracta si degenerescenta maculara. Organismul nu poate produce singur luteina, dar o portie de ulei de avocado te va ajuta sa previi problemele pe termen lung.
 
3. Cresterea colesterolului „bun” de tip HDL. Potrivit specialistilor, utilizarea uleiului de avocado are beneficii importante pentru sanatatea inimii. Efectele acestui ulei au fost comparate cu beneficiile uleiului de porumb, masline si cocos, constatandu-se ca este foarte eficient pentru cresterea valorii colesterolului „bun” de tip HDL. De asemenea, scade nivelul total al colesterolului si al colesterolului „rau” de tip LDL. In plus, regleaza si diminueaza tensiunea arteriala, precum si nivelul trigliceridelor.
 
4. Prevenirea inflamarii pielii in cazul afectiunilor dermatologice. Uleiul de avocado contine o cantitate ridicata de antioxidanti si este un tratament util pentru pielea uscata, inflamata si care se descuameaza sau formeaza cruste. S-a constatat ca este un remediu rapid pentru eczema si psoriazis, diminuand si simptomele rozaceei. Daca intentionezi sa-l folosesti si tu este indicat sa-l testezi cu 48 de ore inainte pe o portiune de piele pentru a te asigura ca nu apar reactii alergice.
 
5. Prevenirea gingivitei. Gingivita se caracterizeaza prin inrosirea, umflarea si inflamarea gingiilor, iar consecintele vor fi deteriorarea tesuturilor si a osului maxilarului din apropiere si respiratia urat mirositoare. Potrivit specialistilor, componentele din uleiul de avocado pot bloca formarea proteinelor care cauzeaza distrugerea tesuturilor, inflamatiile si pierderea dintilor. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img