joi, 28 martie, 2024

Principalele semne ale infertilitatii la femei

Distribuie:

Publicat:

30% dintre romance nu pot avea copii, conform unui studiu realizat de RAND pentru Comisia Europeana. Iata cele mai evidente semne de infertilitate la femei. 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt afectate de infertilitate, conform unui studiu realizat de cercetatorii Jonathan Grant, Stijn Hoorens, Suja Sivadasan, Mirjam van het Loo, Julie DaVanzo, Lauren Hale, Shawna Gibson si William Butz pentru Comisia Europeana. Cauzele neputintei de a face copii sunt nenumarate, iar unele au legatura directa cu stilul de viata al fiecarei femei.

Cele mai puternice semne de infertilitate la femei:

Ciclurile menstruale neregulate;

Cresterea si scaderea anormale in greutate;

Problemele cu tiroida;

Hiperactivitatea;

Pilozitatea excesiva;

Tulburarile de vedere;

Migrenele frecvente.

Aceste 7 simptome care se manifesta concomitent sunt semnale clare ale infertilitatii la femei. Multe dintre manifestarile enumerate sunt cauzate inclusiv de alimentatie, ceea ce inseamna ca dieta influenteaza puternic posibilitatea de a avea copii.

Afectiunea feminina care cauzeaza infertilitate. Cum poate fi tratata pentru a creste sansele unei sarcini sanatoase

Printre alimentele care, consumate foarte des, duc la infertilitate se afla margarina, soia (mai ales cea modificata genetic), bauturile carbogazoase (afecteaza atat calitatea ovulelor fecundate cat si a spermatozoizilor), dar si berea neagra.

Pilulele contraceptive, periculoase sau nu?

Cat despre pilulele contraceptive, unii medici spun ca nu reprezinta principala amenintare pentru femeile care vor sa devina mame, precum doctorul american Shahin Gadir: „Nu exista studii relevante care sa confirme ca pilula de a doua zi controleaza natalitatea pe termen lung”. Dupa cum puteti observa, medicul nu pomeneste despre efectele acestor medicamente pe termen scurt, deci tot exista un sambure de adevar. Daca vrei sa afli cat de fertila esti, cel mai simplu este sa-ti faci analize de sange. Acestea vor indica in mod precis care este rezerva ta de ovule.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img