vineri, 19 aprilie, 2024

Principalul actionar al Wizz Air isi reduce participatia, pentru a respecta regulile europene

Distribuie:

Publicat:

Principalul acționar al companiei aeriene Wizz Air, fondul de investiții american Indigo Partners, și-a redus participația la companie, pentru a se conforma mormelor de proprietate ale UE, anunță Reuters.

Bill Franke, fondatorul și managing partner la Indigo Partners, un veteran al investițiilor în companii aeriene low cost, este președintele Wizz Air. Indigo și-a micșorat participația la 3,4% de la 20,6%, conform Mediafax.

Companiile aeriene trebuie să fie deținute în proporție de peste 50% de investitori din Spațiul Economic European pentru a opera zboruri în interiorul blocului, în caz contrar drepturile acționarilor non-SEE trebuie limitate pentru a permite continuarea operațiunilor.

Wizz a declarat în aprilie anul trecut că încearcă să caute mai mulți investitori din UE pentru a se conforma regulilor, pentru a evita pierderea dreptului de a zbura în uniune după Brexit.

În 2017, Indigo anunțase că își va vinde participația la Wizz Air.

Indigo Partners a declarat marți că a vândut aproximativ 12,5 milioane de acțiuni de la Wizz Air, cu o reducere de 3,5% față de cel mai recent preț de închidere.

Vânzarea acțiunilor a generat încasări de aproximativ 648 de milioane de dolari și lasă Indigo Partners cu o participație de aproximativ 3,4% în Wizz Air, adică 2,5 milioane de acțiuni.

Vânzarea acțiunilor vine la doar câteva zile după ce compania aeriană europeană low-cost și-a actualizat prognoza anuală de profit după o performanță puternică din trimestrul al treilea, când a transportat mai mulți pasageri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img