vineri, 29 martie, 2024

Principalul consilier economic al lui Zelenski dorește un nou împrumut de 5 miliarde de dolari de la FMI

Distribuie:

Publicat:

Un nou împrumut de 5 miliarde de dolari de la FMI ar contribui la asigurarea creditorilor Ucrainei că situația macroeconomică a țării devastate de război este sub control, a declarat vineri, pentru Reuters, principalul consilier economic al președintelui Volodimir Zelenski.

Finanțarea de la Fondul Monetar Internațional pentru aproximativ 18 luni ar putea servi drept ancoră pentru un pachet mai mare de 15-20 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina să treacă peste criza economică provocată de invazia Rusiei, a declarat consilierul, Oleg Ustenko.

El a spus că oficialii ucraineni au fost în contact cu creditorul cu privire la potențiala solicitare, adăugând că obiectivul ar trebui să fie acela de a avansa cât mai repede posibil. FMI a refuzat să comenteze.

Comentariile lui Ustenko au venit la puțin peste două săptămâni după ce guvernatorul băncii centrale a Ucrainei, Kyrylo Shevchenko, a declarat pentru Reuters că a solicitat până la 20 de miliarde de dolari de la FMI pe o perioadă de doi sau trei ani, o sumă care ar fi plasat Ucraina mult peste „limita de acces excepțional" a fondului pentru împrumuturi, potrivit Mediafax.ro.

Continaurea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img