sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Principalul motiv pentru care suntem mai fericiți vara

Distribuie:

Publicat:

Știai că alegerile alimentare și starea de spirit ne sunt influențate de ciclul serotonină/melatonină? Acesta este principalul motiv pentru care vara suntem mai fericiţi şi avem o stare mai bună.

Auzim adesea că dieta, odihna și activitatea fizică contribuie la starea generală de bine pe care o simțim. Cercetătorii ne atrag însă atenția că există variații sezoniere în privința modului în care evoluează relația dintre aceste trei elemente, la care trebuie să fim atenți, pentru a evita efecte negative pe termen lung.

Perioada de vară ne poate îmbunătăți starea de spirit și ne poate determina să facem alegeri corecte în ceea ce privește factorii care ne îmbunătățesc starea de bine, potrivit doc.ro. În schimb, zilele mai scurte din toamnă și iarnă pot duce la o dispoziție mai proastă și ne pot influența obiceiurile alimentare. Astfel, suntem predispuși să adoptăm obiceiuri care, combinate, ne expun riscului de diminuare a sentimentului de stare de bine.

Starea de spirit și alegerea dietei sunt diferite vara și toamna

Știm deja că somnul de calitate, o dietă sănătoasă și exercițiile fizice sunt esențiale pentru psihicul nostru. Știm, de asemenea, că relația dintre acești factori este deosebit de complexă: ei sunt interconectați, astfel încât o schimbare într-un caz ar putea duce la schimbări în celălalt, ducând la rezultate diferite. De exemplu, dacă nu dormi bine noaptea, ar putea însemna că stai treaz pentru un număr mai mare de ore și că ai mai multe ocazii să mănânci și să iei în greutate.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img